Selkäliitto

Selkäliitto on vuonna 1988 perustettu kansanterveysjärjestö ja selän hyvinvoinnin asiantuntija, joka kannustaa ihmisiä huolehtimaan selän terveydestä. 

Liitto ylläpitää Selkäkanava.fi-verkkopalvelua, josta löytyy tietoa selkäkivusta ja selän itsehoitokeinoista. Palvelussa on runsaasti erilaisia harjoitusohjeita.

Monipuolinen ja säännöllinen liikunnan harrastaminen tukee selän terveyttä ja osaltaan ennaltaehkäisee selkäoireita. Myös kaikenlainen arki- ja työmatkaliikkuminen edistää selän terveyttä. Päivittäinen liikunta vahvistaa kehon omia kivunsäätelyjärjestelmiä, jolloin toimintakyky paranee ja selkäkipu vähenee. Jotta liikunnasta tulisi osa arkea, on tärkeää löytää itselle sopivat ja mielekkäät tavat liikkua.

Paikalliset selkäyhdistykset tarjoavat ohjattua liikuntaa. Liikuntatarjonta vaihtelee yhdistyskohtaisesti. Ryhmiä ohjaa liikunnan asiantuntija, yleisimmin fysioterapeutti. Ryhmään on helppo osallistua, ja se tukee säännöllistä liikunnan harrastamista. Liikunnan lisäksi ryhmissä saa tukea toisilta selkäkipuisilta eli vertaisilta. 

Lue lisää liikuntatoiminnasta Selkäliiton sivustolla. 


Liikunnan yhteyshenkilö

Hanna Kääriäinen

koulutus- ja liikuntatoiminnan koordinaattori 

Eerikinkatu 16 A 2, 00100 Helsinki 

040 553 1941 

hanna.kaariainen(a)selkaliitto.fi

Selkäliiton verkkosivusto

Selkäkanava.fi