Psoriasisliitto

Liikunnalla on hyvin tärkeä merkitys psoriasiksen ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutumisessa. Säännöllinen liikunta voi tutkimusten mukaan ehkäistä psoriasiksen puhkeamista.

Psoriasis vaikuttaa sairastuneen henkilön liikunta- ja toimintakykyyn. Liikunta auttaa toimintakyvyn ylläpitämisessä, ja sillä on myös keskeinen merkitys psoriasiksen liitännäissairauksien, kuten sydän- ja verisuonitautien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Psoriasisliitto kouluttaa liikuntavertaisohjaajia vetämään yhdistysten liikuntaryhmiä. Psoriasisyhdistykset järjestävät liikunnallista toimintaa eri puolilla maata. Vertaisryhmissä voidaan tehdä esimerkiksi tuoli- tai vesijumppaa, sauvakävelyretkiä, tanssia tai vaikka keilata ryhmäläisten toiveiden mukaisesti. Useimmat ryhmät ovat kaikille avoimia. Yhdistysten liikuntavastaavien tehtävänä on edistää psoriasista sairastavien liikuntamahdollisuuksia paikallisella tasolla.

Oletko kiinnostunut osallistumaan liikuntaryhmään tai vetämään sitä itse? Ota yhteyttä psoriasisyhdistykseen tai Psoriasisliittoon. Yhteystiedot ja tapahtumat löydät verkkosivostoltamme.Liikunnan yhteyshenkilö

Teuvo Leppänen

järjestösuunnittelija

Microkatu 1, M-osa

PL 1199, 70210 Kuopio

040 728 1144

teuvo.leppanen(a)psori.fi

Psoriasisliiton verkkosivusto