Lihastautiliitto

Lihastautiliiton 12 paikallisyhdistystä sekä niiden 7 kerhoa ja klubia järjestävät liikuntatapahtumia. Yhdistyksillä on nimetyt liikunta- ja varaliikuntavastaavat.

Lihastauteja sairastavien liikuntaharjoittelussa otetaan huomioon diagnoosi, sairauden vaihteleva eteneminen, oireiden vaikutus liikkumiseen ja harjoittelun vaikutus oireisiin. Sairauden edetessä liikunta muuttuu yksilöllisemmäksi ja soveltavammaksi.

Lihassairaat harrastavat samoja lajeja kuin muutkin. Lajeja sovelletaan yksilöllisesti ja apuvälineitä käyttäen. Suosittuja lajeja ovat pukka (Boccia), curling, puhallustikka ja keilailu liukutelineen avulla. Ehdottomasti suosituin ja lähes kaikille soveltuva liikuntamuoto on uinti.

Sähköpyörätuoli- eli SPT-salibandy on salibandyn sovellus vaikeavammaisille. Se oli pitkään ainoa joukkueurheilulaji sähköpyörätuolin tai sähkömopon käyttäjille. Viime vuosina sen rinnalle on noussut sähköpyörätuolijalkapallo. SPT-salibandya pelaa Suomessa sarjassa 9 joukkuetta. SPT-jalkapallossa joukkueita on sarjassa 4. Molemmissa lajeissa sarjaotteluita on MM-tasolla asti.
Lue lisää SPT-jalkapallosta.  


Liikunnan yhteyshenkilö

Sirpa Kälviäinen

järjestösuunnittelija/liikuntavastaava

Perillistenkatu 3, 53100 Lappeenranta

050 599 2472

sirpa.kalviainen(a)lihastautiliitto.fi

Lihastautiliiton verkkosivusto