Stipendit 2015

Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun opinnäytetyöstipendit (arvo 500 euroa) myönnettiin vuonna 2015 rovaniemeläiselle Maarit Shemeikalle ja kaarinalaiselle Mia Kilkille. Stipendit myönnettiin 7.11. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Apuväline 2015 -messujen yhteydessä.Stipendihakemuksia tuli yhteensä 13

”Ääni pimentoon jäävälle kohderyhmälle” 

Shemeikka teki opinnäytetyönsä ”Liikunta on hyvä ihmiselle” – Seniorikerho osana erityisliikuntapalveluita Lapin ammattikorkeakoulun terveyden edistämisen koulutusohjelmassa. Kilkki laati opinnäytteensä Liikuntatoiminnan kehittäminen neuroliikkujille – liikuntaseurojen kokema yhteistyön ja koulutuksen tarve lajinsa soveltamisessa Turun ammattikorkeakoulun kuntoutuksen koulutusohjelmassa.

Shemeikan työ käsittelee Rovaniemen kaupungin erityisliikuntapalveluiden järjestämää, ikääntyville kehitysvammaisille henkilöille suunnattua liikunnallista Seniorikerhoa ja erityisesti kerholaisten omakohtaisia kokemuksia kerhosta.

– Shemeikka antaa työssään äänen helposti pimentoon jäävälle kohderyhmälle. Hän tarjoaa arvokkaita näkökulmia vastaavanlaista liikuntatoimintaa suunnitteleville ja vahvoja perusteluja ikääntyvien kehitysvammaisten henkilöiden huomioimiselle kuntien liikuntatoiminnassa, stipendipäätöksistä vastanneet Piia Korpi VAU:sta ja Virpi Pennanen SoveLista mainitsevat perusteluissaan.

Kilkki käsittelee opinnäytetyössään yhteistyömallia liikuntaseurojen, kunnan ja vammaisjärjestöjen välillä paikallisen liikuntatarjonnan kehittämiseksi neurologisen sairauden tai vamman vuoksi toimintarajoitteisille aikuisille.

– Kilkin työ tuo ansiokkaasti esille seurojen tuen tarpeita soveltavan lajitoiminnan aloittamisessa sekä eri toimijoiden rooleja sujuvassa alueellisessa yhteistyössä. Työllä on erittäin paljon käytännöllistä arvoa ja sovellettavuutta, Korpi ja Pennanen perustelevat.

Lisätiedot stipendeistä:

- Maarit Shemeikka, puh. 045 6710 637, maarit.shemeikka(at)lapinamk.fi

- Mia Kilkki, puh. 040 573 4109, mia.kilkki(at)gmail.com