Asiantuntija Virpi Mäkinen: Golf soveltuu kaikille – löydätkö oman seurasi?

23.2.2018

Virpi Mäkinen
Virpi Mäkinen

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen hanke Esteetön ja yhdenvertainen golfympäristö on ollut käynnissä vuodesta 2016 ja päättyy tänä vuonna. SoveLin asiantuntjia Virpi Mäkinen kertoo, että hanke on tuottanut muun muassa yksinkertaisen tarkistuslistan golfympäristön soveltuvuuden kehittämiseksi.

Työskentelen tämän hankkeen ohjausryhmässä tavoitteenani parantaa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten mahdollisuuksia hyvinvointia edistävään ja soveltavaan golfiin sekä aktiiviseen elämäntapaan. Puheenjohtajana toimii Suomen Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen.

Hanke on saanut paljon hyvää aikaan. Siinä on tehty rohkeaa työtä lajin mahdollistamiseksi kaikille yhdenvertaisesti ja tasa-arvoisesti. Keskeistä tässä on ollut avoin ja laaja yhteistyö.

Lukuisat golfseurat ovat tarttuneet aktiivisesti kehittämisyhteistyöhön ja teetättäneet kenttäkartoituksen, jonka tuloksiin pääset netissä sivulla http://suomenhcpgolf.fi/esteettomyys

Löydätkö oman seurasi?

Golfkenttien suunnittelussa on huomioitava erilaisten golfpelaajien tarpeet. Näin toimimalla edistetään kaikkien pelaajien lajiharrastuneisuutta ikään ja kuntoon katsomatta.

Hanke on tuottanut yksinkertaisen tarkistuslistan. Lista toimii työkaluna ja helpottaa golfkenttien kenttätoimikuntien ja vastaavien työtä, kun he arvioivat golfympäristön soveltuvuutta kaikille. Yksinkertaisen tarkastuslistan avulla löytyvät kohteet, jotka kaipaavat parannustoimenpiteitä. Tarkistuslista löytyy pdf:nä yllä mainitulta esteettömyyssivulta.

Golf on monipuolinen, motivoiva ja innostava liikuntamuoto. Golf on liikuntalaji, joka soveltuu erinomaisesti pitkäaikaissairaille ja vammaisille ihmisille. Golf liikuntamuotona kuuluu kaikille ja kaikenikäisille lajista kiinnostuneille toiminta-, motivaatio- tai liikkumiskyvyn mukaisesti. Golfia pelataan kykyjen mukaisesti ja laji tasoitusjärjestelmineen ottaa sen erinomaisesti huomioon. Golf soveltuu kaikille.

Tule sinäkin mukaan yhteistyöhön.

Virpi Mäkinen
SoveLin asiantuntjia
puh. 040 551 4468
sähköposti virpi.makinen@soveli.fi

Teksti on julkaistu Soveli-lehden 1/2018 asiantuntjiapalstalla. 

Lue myös Veijo Notkolan haastattelu hankkeesta ja Mari Vehmasen juttu, jossa kerrotaan miten golfista tuli isä Jyrki Mölsän ja tytär Melissa Mölsän yhteinen harrastus.