Soveli-lehti

Soveli – soveltavan liikunnan asiantuntija -lehti käsittelee ajankohtaisia soveltavan liikunnan teemoja pitkäaikaissairaiden ja vammaisten liikkujien näkökulmasta. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja se on suunnattu kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen liikunnan toimijoille, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä alan päättäjille.

Lehden blogissa julkaistut jutut ovat vapaasti luettavissa ja jaettavissa. Näköislehdestä pääset tutustumaan tuoreimpaan lehteen ja lehden arkistoon.

Soveli-lehden blogi

Liikutko niin paljon kuin haluat?

4.4.2019
Viikko kipeänä sängyn pohjalla. Pakko päästä jo ulos ja liikkeelle! Tavoitatko tunteen? Osalla meistä tuo tunne saattaa olla krooninen. Tarve liikkua on pakottava, mutta mahdollisuuksia lisätä liikuntaa ei syystä tai useammasta ole. Tätä tilannetta kuvataan tyydyttymättömän liikunnantarpeen käsitteellä.

Liikunta ehkäisee syöpää

3.4.2019
Liikunta auttaa monella tavalla sekä syövän ehkäisyssä että sairastuneen toipumisessa.

Tarkkuussuunnistus sopii kaikille

28.3.2019
Tarkkuussuunnistus on Suomessa vielä pieni ja vähän tunnettu laji. Pienellä porukalla on kuitenkin päästy jo maailman huipulle.

Uusia ideoita koululiikunnan soveltamiseen

6.11.2018
Toukokuussa 2018 Lihastautiliitto järjesti yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa kahden päivän soveltavan liikunnan ideapajakurssin Jyväskylässä yliopiston tiloissa. Kahden opintopisteen kurssi oli tarkoitettu pian valmistuville liikunnanopettajille ja muille asiasta kiinnostuneille Jyväskylän yliopiston opiskelijoille.

Asiantuntija Virpi Mäkinen: Golf soveltuu kaikille – löydätkö oman seurasi?

23.2.2018
Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen hanke Esteetön ja yhdenvertainen golfympäristö on ollut käynnissä vuodesta 2016 ja päättyy tänä vuonna. SoveLin asiantuntjia Virpi Mäkinen kertoo, että hanke on tuottanut muun muassa yksinkertaisen tarkistuslistan golfympäristön soveltuvuuden kehittämiseksi.

Esteetön kenttä palvelee kaikkia

23.2.2018
Suomen golfkenttien esteettömyys kohenee HCP Golf ry:n selvityksen mukaan vähitellen. Usein jo pienet muutokset edistävät pelaamisen yhdenvertaisuutta.