Soveli-lehti

Soveli – soveltavan liikunnan asiantuntija -lehti käsittelee ajankohtaisia soveltavan liikunnan teemoja pitkäaikaissairaiden ja vammaisten liikkujien näkökulmasta. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja se on suunnattu kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen liikunnan toimijoille, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä alan päättäjille.

Lehden blogissa julkaistut jutut ovat vapaasti luettavissa ja jaettavissa. Näköislehdestä pääset tutustumaan tuoreimpaan lehteen ja lehden arkistoon.

Soveli-lehden blogi

Uusia ideoita koululiikunnan soveltamiseen

6.11.2018
Toukokuussa 2018 Lihastautiliitto järjesti yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa kahden päivän soveltavan liikunnan ideapajakurssin Jyväskylässä yliopiston tiloissa. Kahden opintopisteen kurssi oli tarkoitettu pian valmistuville liikunnanopettajille ja muille asiasta kiinnostuneille Jyväskylän yliopiston opiskelijoille.

Golf soveltuu kaikille – löydätkö oman seurasi?

23.2.2018
Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen hanke Esteetön ja yhdenvertainen golfympäristö on ollut käynnissä vuodesta 2016 ja päättyy tänä vuonna. SoveLin asiantuntjia Virpi Mäkinen kertoo, että hanke on tuottanut muun muassa yksinkertaisen tarkistuslistan golfympäristön soveltuvuuden kehittämiseksi.

Esteetön kenttä palvelee kaikkia

23.2.2018
Suomen golfkenttien esteettömyys kohenee HCP Golf ry:n selvityksen mukaan vähitellen. Usein jo pienet muutokset edistävät pelaamisen yhdenvertaisuutta.

Golfista tuli isän ja tyttären yhteinen juttu

23.2.2018
Melissa Mölsää innostaa golfissa mahdollisuus tulla aina vain paremmaksi. Kestävyys, tasapaino ja keskittymiskyky kohenevat viheriöllä kuin huomaamatta.

Liikunta mukaan COPD-potilaan palveluketjuun

23.2.2018
Keuhkoahtaumataudin (COPD) pahenemisvaihe saattaa olla ihmiselle yhtä rankka kuin sydänkohtaus. Sen vuoksi pahenemisvaiheita on tärkeää ennaltaehkäistä muun muassa liikunnan keinoin. Eino Roine on yksi liikkumispolkua astelleista potilaista.

Oma porukka, oma tahti

23.2.2018
Oman yhdistyksen liikuntaryhmään on helppo tulla, kun haluaa saada uutta kipinää ja motivaatiota liikkumiseen. KKI-tuki tarjoaa yhdistykselle mahdollisuuden matalan kynnyksen toimintaan.