Soveli-lehti

Soveli – soveltavan liikunnan asiantuntija -lehti käsittelee ajankohtaisia soveltavan liikunnan teemoja pitkäaikaissairaiden ja vammaisten liikkujien näkökulmasta. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja se on suunnattu kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen liikunnan toimijoille, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisille sekä alan päättäjille.

Soveli-lehden blogi

Tunne jäsenistön tarpeet

21.10.2019
Juha Heikkalan mukaan jokaisen suomalaisen järjestön ja yhdistyksen on reagoitava yhteiskunnan rakennemuutokseen ja uusien sukupolvien joustaviin tapoihin toimia.

Kävelyfutiksessakin tulee hiki

21.10.2019
Helsinkiläinen Anne Stenman, 63 ja vantaalainen Timo Lehtonen, 36, ovat harrastaneet kävelyfutista reilun vuoden verran. Laji on heidän mielestään mainio tapa huolehtia kunnosta.

Perjantai on ilon päivä

21.10.2019
Iloinen, liki kymmenen lapsen ja nuoren, ryhmä kerääntyy Seinäjoen Siniseen halliin harjoituksiin. Vähän jännittääkin, ovathan paikalla toimittaja ja valokuvaaja. Ryhmä on Silver Sharks ry:n Special-joukkue. Ja laji on cheerleading.

Liikutko niin paljon kuin haluat?

4.4.2019
Viikko kipeänä sängyn pohjalla. Pakko päästä jo ulos ja liikkeelle! Tavoitatko tunteen? Osalla meistä tuo tunne saattaa olla krooninen. Tarve liikkua on pakottava, mutta mahdollisuuksia lisätä liikuntaa ei syystä tai useammasta ole. Tätä tilannetta kuvataan tyydyttymättömän liikunnantarpeen käsitteellä.

Liikunta ehkäisee syöpää

3.4.2019
Liikunta auttaa monella tavalla sekä syövän ehkäisyssä että sairastuneen toipumisessa.

Tarkkuussuunnistus sopii kaikille

28.3.2019
Tarkkuussuunnistus on Suomessa vielä pieni ja vähän tunnettu laji. Pienellä porukalla on kuitenkin päästy jo maailman huipulle.