Suomen Sydänliitto

Helsingin Sydäntoipilaat venyttelevät.
Kuva: Tiina Eloranta

 

Tietoa liikunnasta sydänsairaiden hoitomuotona löydät täältä 

Sydänliitto on julkaissut runsaasti hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä oppaita ja suosituksia sekä potilaille että ammattilaisille. Tilaukset Sydänkaupasta.

Suomen Sydänliitto on kansanterveys-, potilas- ja edunvalvontajärjestö. Sydänliitto toteuttaa väestön sydän- ja verisuoniterveyttä edistäviä ohjelmia, joissa yhtenä keinona on liikunta. Sydänsairaiden liikunta, liikunnallisen kuntoutuksen kehittäminen ja liikunnan ammattilaisten laadukkaan työn tukeminen ovat Sydänliiton liikuntatoiminnan keskeisiä alueita. 

Liikuntatoiminnasta vastaavat käytännössä paikalliset sydänyhdistykset, jotka järjestävät sydänsairautta sairastaville liikuntaa, kuten vesijumppaa, kuntosaliharjoittelua ja sauvakävelyä. Sydänyhdistykset järjestävät syksyisin liikuntatapahtumia Maailman Sydänpäivän yhteydessä. Sydänyhdistyksissä on liikunnan vertaisohjaajia, jotka liikuttavat ja innostavat muita mukaan liikkeelle. Sydänyhdistykset järjestävät myös fysioterapeutin ohjaamaa liikunnallista kuntoutusta.

Suomen Sydänliitto tiedottaa jäsenilleen ja liikuntavastaavilleen säännöllisesti liikunnan merkityksestä suorituskyvyn, toimintakyvyn ja elämänlaadun kohentajana sekä välittää toimintaideoita sydänyhdistyksien liikuntatoiminnan tueksi. Liikuntaviestin viejinä ovat Sydän-lehti ja liikuntavastaaville kahdesti vuodessa lähtevä Liikuntaviesti. 

 

Liikunnan yhteyshenkilö


Annukka Alapappila, liikunta-asiantuntija
Oltermannintie 8, 00621 Helsinki
annukka.alapappila(at)sydanliitto.fi
www.sydanliitto.fi