Suomen Diabetesliitto

Suomen Diabetesliiton liikuntatoiminta koostuu paikallisyhdistysten järjestämästä liikunnasta ja alueellisista liikuntatapahtumista sekä diabeteskursseilla järjestettävästä liikunnasta. Diabetesliitto toteuttaa ympäri vuoden kursseja diabeetikoille läheisineen ja koulutusta terveydenhuollon ammattihenkilöstölle eri puolilla Suomea. Näillä kursseilla liikunta on olennainen osa ohjelmaa.

Moni yli sadasta diabetesyhdistyksestä toteuttaa erilaista liikuntatoimintaa, -ryhmiä ja -kerhoja jäsenistön toiveiden mukaisesti. Suosituimpia ovat kuntosali- ja vesiliikuntaryhmät. Alueellisesti järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja liikuntaviikonloppuja esimerkiksi perheille.

Diabetesliiton viesti on, että liikunnalla on tärkeä merkitys tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä ja kaikkien diabetesta sairastavien hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantamisessa. Diabeetikkoja kannustetaan liikkumaan, sillä sekä arkiliikunnalla että liikuntaharrastuksilla on paljon myönteisiä vaikutuksia diabeteksen hoitotasapainoon. Liikunnalla on tästä syystä suuri merkitys myös diabeteksen lisäsairauksien ehkäisyssä.

 

Liikunnan yhteyshenkilö


Terhi Kvick, järjestösuunnittelija 
Näsilinnankatu 26, 33200 Tampere
puh. 050 310 6624
terhi.kvick(at)diabetes.fi
www.diabetes.fi