Lihastautiliitto

SPT-salibandya pelaavat sekä tytöt että pojat, lihasvoimaan katsomatta.

 

Lihastautiliiton yhdistykset löydät täältä

Muuta liikuntaan liittyvää tietoa täältä

Tietoa sähköpyörätuolisalibandystä löydät täältä

 

 

Lihastauteja sairastavien liikuntaharjoittelussa otetaan huomioon eri diagnoosit, sairauden vaihteleva eteneminen, oireiden vaikutus liikkumiseen ja toisaalta harjoittelun vaikutus oireisiin. Sairauden edetessä liikunta muuttuu yksilöllisemmäksi ja soveltavammaksi.

Lihassairaat harrastavat samoja lajeja, mitä terveetkin: kävelyä, pyöräilyä, marjastusta, kuntosalia, tanssia, ratsastusta jne., mutta yksilöllisesti soveltaen ja apuvälineitä käyttäen. Suosittuja lajeja ovat pukka (boccia), curling pyörätuoliin kiinnitetyn mailan avulla ja keilailu liukutelineen avulla. Ehdottomasti suosituin ja lähes kaikille soveltuva liikuntamuoto on uinti. Liiton 12 paikallisyhdistystä sekä niiden 8 kerhoa ja klubia järjestävät omia liikuntatapahtumia. 

SPT- salibandy on salibandyn sovellus vaikeavammaisille ja ainoa joukkueurheilulaji sähköpyörätuolin tai sähkömopon käyttäjille ikään, sukupuoleen tai lihasvoimaan katsomatta. Sarjassa pelaa kymmenen joukkuetta eri puolilla Suomea, pääkaupunkiseudulla kolme. Sarjaotteluita on SM-, EM- ja MM-tasolla.
 

Liikunnan yhteyshenkilö


Sirpa Kälviäinen, järjestösuunnittelija/liikuntavastaava
Perillistenkatu 3, 53100 Lappeenranta
puh. 050 5992 472
sirpa.kalviainen(at)lihastautiliitto.fi
www.lihastautiliitto.fi