Aivoliitto

Aivoliiton yhdistyksissä mm. tanssitaan istumatansseja

Aivoliitto tekee työtä aivoterveyden hyväksi ja edustaa henkilöitä, joilla on kielellinen erityisvaikeus tai jotka ovat sairastaneet aivoverenkiertohäiriön (AVH).  Autamme ja tuemme jäseniämme elämään hyvää arkea. 

Liiton yhtenä tavoitteena on tuoda esille liikunnan saavutettavuuden, esteettömyyden ja tasa-arvon näkökulmaa. Pyrimme parantamaan yhdistysliikunnan toimintaedellytyksiä sekä auttamaan ammattilaisia kohtaamaan niitä asiakkaita, joilla on esimerkiksi pulmia vuorovaikutuksessa tai jotka tarvitsevat erityistä huomiota liikuntaneuvonnassa ja –palveluissa. 

Yhdistyksissämme on liikuntavastaavia, jotka voivat toimia liikunnassa kehittäjän, koordinaattorin tai vertaisohjaajan roolissa.  Liitto tukee heidän toimintaa muun muassa järjestämällä koulutuksia, tuottamalla materiaalia ja tiedottamalla sekä oman että kumppanijärjestöjen liikuntatapahtumista. 

Yhdistyksissä harrastetaan monipuolista liikuntaa pääsääntöisesti vertaisohjaajien kannustamana. Suosituimpia lajeja ovat boccia, vesivoimistelu, kuntosali, tuolijumppa ja istumatanssi. Lisäksi yhdistykset tarjoavat liikkumisen paikkoja mm. retkien ja lomatoiminnan muodossa sekä paikallisissa tapahtumissa, joissa tehdään usein yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa.

 

Liikunnan yhteyshenkilö


Virpi Lumimäki, liikuntasuunnittelija
Korkalonkatu 18 B,
96200 Rovaniemi
puh. 040 7375 879
virpi.lumimaki(at)aivoliitto.fi
www.aivoliitto.fi

 

Katso Aivovoimaa-videolta vinkkejä liikuntaneuvontaan, kun sanat tai yhteinen kieli puuttuvat. Videolla opastetaan, kuinka tehdä kuvien ja symbolien avulla keskustelusta sujuvaa. Katso video täältä.

Ilmoittaudu myös mukaan maksuttomiin Aivovoimaa-koulutuksiimme Rovaniemellä, Torniossa, Mikkelissä ja Joensuussa. Ilmoittautumiset ja lisätietoa täältä.

Katso ammattilaisille ja lasten liikunta / harrasteryhmien ohjaajille tarkoitettu vinkkivideomme tästä ja tutustu materiaaliin täällä.

Ota yhteyttä