Blogi

SoveLin blogi

SoveLin hankekoordinaattori Lotta Nylund kirjoittaa ruotsinkielisten ihmisten soveltavan liikunnan esteistä.
Haluatko edistää hyvinvointia ja terveyttä sekä soveltavaa liikuntaa ihmisen ikäkaaren eri vaiheissa? SoveLi tuottaa asiantuntijuutta tukevaa toimintaa järjestäen esimerkiksi koulutusfoorumeita, kirjoittaa Virpi Mäkinen ja kannustaa ottamaan yhteyttä.
Lotta Nylund funderar i bloggen vad som är den svenskspråkiga anpassade motionens största hinder och hur man med rätt attityd och samarbete kan förbättra på den nuvarande situationen.
Mitä tiedetään – mikä on epävarmaa – mitä ei tiedetä – millaisen tiedon puutetta ei edes tiedosteta? Tutkija Timo Ala-Vähälä avaa kirjoituksessaan soveltavan liikunnan selvityksen faktoja ja tiedon luonnetta.
Arpajaislaki on uudistumassa ja parhaillaan lausuntokierroksella. Tavoitteena on rahapelihaittojen ehkäisy, uhkana vähenevät rahapelituotot.
Soveltava liikunta on kohderyhmän kokoon ja tarpeisiin nähden aliresurssoitua ja se sijaitsee yhä ministeriöiden välisellä harmaalla alueella, SoveLin toiminnanjohtaja Tommi Yläkangas kirjoittaa.
Tiesitkö, että yli 70 prosenttia eurooppalaisista ja suomalaisista noin 40 prosenttia asuu kaupunkialueilla? Näiden tilastojen valossa haluan suunnata ajatuksesi lähiluontoon ja siihen, että lähiluonnolla todellakin on merkitystä hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta.
Liikuntapolittiisen selonteon valmistelu on käynnissä. Tommi Yläkangas suosittelee tutustumaan Kalevi Heinilän ajatuksiin liikunnan ja huippu-urheilun tehtävistä.
Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkailla on mahdollisuus kokeilla Kelan tukemana viisi kertaa vuodessa yhtä tai useampaa liikuntalajia. Kun liikunta tukee kuntoutumisen tavoitteita, se ei ole pois terapiasta, kirjoittavat Päivi Mäkilä ja Raija Luona-Helminen.
Viime aikoina on käyty aikaisempaa kiivaampaa keskustelua siitä, miksi liikuntaa ja urheilua tuetaan valtion budjetista nykyisessä laajuudessaan. Toisin sanoen liikunnan ja urheilun yhteiskunnalliset perustelut ovat olleet jossain määrin kyseenalaistettuina.
RSS