Blogi

SoveLin blogi

Soveltava ja terveyttä edistävä liikunta löivät 2000-luvulla läpi koko kansan tietoisuuteen. Tutkittu näyttö liikkumattomuuden haitoista ja liikunnan terveyshyödyistä on kiistatonta. Vammaisurheilun nousu on vauhdittanut myös soveltavan liikunnan tunnettuutta. Tällä aallonharjalla ja sitä vauhdittamassa olemme saaneet olla myös SoveLissa.
Meillä on tarve liikkua, mutta nykyisellään tarve ei tule kovin hyvin tyydytetyksi. Liikuntateemat ja liikkumattomuus puhuttaa, mutta nouseeko aiheet vaalikeskusteluissa esiin ollenkaan, pohtii SoveLin toiminnanjohtaja Tommi Yläkangas.
I början på våren åkte vi tillsammans med kommunrepresentanterna för projektet ´Anpassad motion i tvåspråkiga kommuner´, till Vasa och Åbo för att bekanta oss med deras anpassade motionsmöjligheter.
SoveLin hankekoordinaattori Lotta Nylund kertoo Pohjanmaan kaksikielisten hankekuntien soveltavan liikunnan kartoitustuloksista, jotka käytiin läpi foorumeissa.
SoveLin hankekoordinaattori Lotta Nylund kirjoittaa ruotsinkielisten ihmisten soveltavan liikunnan esteistä.
Haluatko edistää hyvinvointia ja terveyttä sekä soveltavaa liikuntaa ihmisen ikäkaaren eri vaiheissa? SoveLi tuottaa asiantuntijuutta tukevaa toimintaa järjestäen esimerkiksi koulutusfoorumeita, kirjoittaa Virpi Mäkinen ja kannustaa ottamaan yhteyttä.
Lotta Nylund funderar i bloggen vad som är den svenskspråkiga anpassade motionens största hinder och hur man med rätt attityd och samarbete kan förbättra på den nuvarande situationen.
Mitä tiedetään – mikä on epävarmaa – mitä ei tiedetä – millaisen tiedon puutetta ei edes tiedosteta? Tutkija Timo Ala-Vähälä avaa kirjoituksessaan soveltavan liikunnan selvityksen faktoja ja tiedon luonnetta.
Arpajaislaki on uudistumassa ja parhaillaan lausuntokierroksella. Tavoitteena on rahapelihaittojen ehkäisy, uhkana vähenevät rahapelituotot.
Soveltava liikunta on kohderyhmän kokoon ja tarpeisiin nähden aliresurssoitua ja se sijaitsee yhä ministeriöiden välisellä harmaalla alueella, SoveLin toiminnanjohtaja Tommi Yläkangas kirjoittaa.
RSS