Luonto hyvinvoinnin lähteenä

19.4.2017


Luontoympäristö tuottaa terveyttä ja hyvinvointia. Lähiluontoa on meidän kaikkien läheisyydessä, olethan huomannut?

Tutkimuksissa on osoitettu, että luonnossa liikkuvat ja oleilevat ihmiset ovat onnellisempia ja tyytyväisempiä kuin ne, jotka eivät hyödynnä luontoympäristöä.

Luontoliikunta ja luonnossa oleminen aktivoi kaikkia aistejamme, kun kiinnitämme huomiomme luonnon ääniin, tuoksuihin ja maisemaan. Luonto myös irrottaa arjesta ja keventää huolten taakkaa. Luonnossa liikkuminen rauhoittaa sydämen sykettä, laskee verenpainetta ja vaikuttaa suotuisasti aivotoimintaan. Luontoympäristö parantaa myös tarkkaavaisuutta.

Luontoympäristö vaikuttaa ihmiseen monella positiivisella tavalla. Luonnon näkeminen ja luonnossa oleminen aktivoi fyysisesti ja sosiaalisesti. Luonnossa kulkijan ei tarvitse välttämättä ajatella harrastavansa tai suorittavansa liikuntaa, mikä lisää kokonaisvaltaista hyvinvointikokemusta sekä mielen hyvinvointia.

Rohkaisen sinua ja läheisiäsi liikkumaan ja oleilemaan luonnossa. Lähiympäristö ympäröi meitä kaupungeissakin, olethan huomannut sen?

PS. Kannustan sinua juhlistamaan 100 vuotiasta Suomen luontoa lauantaina 26.8.2017. Tuolloin on valtakunnallinen Suomen luonnon päivä ja kannustan toteuttamaan kaikille soveltuvaa luontoliikuntaa tuolloin. Voit ilmoittaa tapahtumasi osoitteessa:

https://www.luonnonpaivat.fi/

 

Virpi Mäkinen (aiemmin Pennanen)

Soveltavan liikunnan asiantuntija, SoveLi ry