Vuoden urheilija – tienraivausta ja signaali paremmasta

18.1.2017

Tiistaina 17.1. järjestetyssä Urheilugaalassa jaettiin muiden palkintojen lisäksi myös himoittu Vuoden Urheilija -palkinto. Urheilutoimittajien liiton äänestyksen pohjalta jaetun palkinnon sai ratakelaaja Leo-Pekka Tähti kaikkien aikojen ensimmäisenä paraurheilijana.

Tähti itse kommentoi voittoaan toteamalla, että ”Tämä voitto on tienraivausta paraurheilulle ja yhtälailla myös pienille lajeille. Kaikki on mahdollista”. Tähti on tässä aivan oikeassa, mutta hänen valintaansa voidaan pitää vielä tätäkin merkittävämpänä yhteiskunnallisena signaalina yhdenvertaisuusajattelun leviämisestä.

Urheilutoimittajia on pitkään syytetty liiasta konservatiivisuudesta ja vanhakantaisesta ajattelusta, joka on aina selvimmin noussut esille Vuoden Urheilija -äänestyksen yhteydessä. Tämän vuoden äänestyksen perusteella voidaan kuitenkin todeta, että yhdenvertaisuuden ajatukset ovat tavoittaneet jo tämänkin joukon. Sitä voidaan pitää hienona saavutuksena koko soveltavan liikunnan kannalta.

Toki on tärkeää muistaa, että suurimman työn on tehnyt palkinnon voittaja, Leo-Pekka Tähti, itse. Hänen hienot suorituksensa ovat pakottaneet myös urheiluväen tarkastelemaan näkemyksiään uudelleen. Hänen kaltaisensa uranuurtajat muistetaan vielä pitkään sen jälkeen, kun aktiiviura on jo jäänyt taakse. Onnittelut vielä kerran Leo-Pekalle ja menestystä tulevalle kaudelle!

 

Tommi Yläkangas

Toiminnanjohtaja ts.

Soveltava Liikunta SoveLi ry