Uusi Soveli-lehti on ilmestynyt

24.3.2020

Liikunta ja yhdenvertaisuus -teemanumeromme kokoaa lehden sivuille asiantuntijoiden ja soveltavasti liikkuvien näkökulmia aiheeseen.

Toteutuuko kaikkien lasten ja nuorten mahdollisuus liikkua? Tähän keskittyy teemajuttumme Liikunnan ilo kuuluu kaikille. Haastateltavina ovat mm. Lihastautiliiton sosiaaliturva-asiantuntija Katja Voltti, Liito-hankkeen projektipäällikkö Julia Anttilainen Kuntoutussäätiöstä ja ylitarkastaja Matti Jutila Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistosta.

Esteetön liikuntapaikka palvelee kaikkia -teemajuttu taas tarkastelee esteettömyyden merkitystä liikkumisen mahdollistajana. Aihetta kommentoivat CP-liiton liikuntatoiminnan suunnittelija Heli Valtiala ja Invalidiliiiton esteettömyysasiantuntija Johanna Hätönen.

Teemajuttujen kuvissa esiintyy jäsenjärjestöjemme liikunnan harrastajia Lihastautiliitosta ja CP-liitosta.

Esittelemme tässä numerossa 2 soveltavan liikunnan lajia: parkourin ja lumilautailun.

Sparraaja-palstalla opetus- ja kulttuuriministeriön eläköitynyt erityisliikunnan suunnittelija ja SoveLia perustamassa mukana ollut Kari Koivumäki kertoo ajatuksiaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehityksestä soveltavan liikunnassa.

Liikkujan äänessä lehden kannessakin hiihtävä Jaakko Hyytinen valottaa liikkumisen ja tyypin 1 diabeteksen yhdistämistä.

Lehden sivuilta löydät myös ajankohtaisia uutisiamme, Lainasanat, Tutkittua ja kuulumisia Soveltavaa liikuntaa kaksikielisiin kuntiin hankkeesta.

Lehdessä on mainos Soveltavan liikunnan symposiosta, joka on kuitenkin koronavirustilanteen vuoksi siirretty järjestettäväksi 3.9.2020. 

Tarkistathat myös yhdistysten liikuntakoulutusten koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset koulutusten järjestäjien nettisivuilta.

 

SoveLin jäsenjärjestöt voivat jäsenetuna tilata 150 lehteä vain käsittely- ja postikuluilla yhdistyksiensä liikuntavastaaville ja muille järjestön liikunnan toimijoille.

 

Muut soveltavasta liikunnasta kiinnostuneet voivat tilata Soveli-lehden 10 euron vuosihintaan sivuiltamme

 

Lue lehti Issuu-palvelussa