Toimintarajoitteisten henkilöiden liikkumisesta ja liikunnan harrastamisesta kerätään tietoa kyselyllä

10.10.2023

Toimintarajoitteisten henkilöiden liikkumisesta kerätään tietoa kyselyllä, joka on avoinna 2.10.–15.11.2023. Kyselyllä selvitetään toimintarajoitteisten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden liikunnan ja urheilun harrastamista. Kysely koskee myös niitä, joiden liikuntakyky on heikentynyt ikääntymisen vuoksi.

Kyselyyn vastaaminen auttaa kehittämään seurojen, yhdistysten ja kuntien paraurheilun ja soveltavan liikunnan toimintaa. Kyselylomake on saatavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kyselyyn vastaaminen kestää korkeintaan 15 minuuttia. Kyselyn toteuttavat yhteistyössä Liikuntatieteellinen Seura ja Suomen Paralympiakomitea.

Auta kehittämään soveltavan liikunnan ja paraurheilun toimintaa Suomessa ja vastaa kyselyyn.

Lisätietoja ja kyselylinkin löydät tästä linkistä.

Koostekuva, jossa neljässä eri kuvassa toimintarajoitteiset henkilöh harrastavat eri liikuntalajeja. Vasemmalta ensimmäisessä kuvassa näkövammainen henkilö juoksee avustajan kanssa. Toisessa kuvassa henkilö, jolla ei ole jalkaa polvesta alaspäin istuu urheilusalin lattialla. Kolmannessa kuvassa henkilö, jolla on Downin oireyhtymä hiihtää. Neljännessä kuvassa henkilö pyörätuolissa pelaa salibandya.