Suomen HCP Golf ry yhteistyökumppaneineen kutsuu toimintarajoitteiset mukaan golfliikunnan pariin

15.3.2022

Mies pelaa golfia paragolfer-laitteella, joka mahdollistaa golfaamisen myös heille, jotka eivät voi pelata seisten.

Suomen HCP Golf ry:n hanke, Toimintarajoitteisten golfliikunnan edistäminen (2021–2022) tavoittelee golfin harrastamisen yhdenvertaista mahdollistamista toimintarajoitteisille henkilöille. Hankkeen tavoitteena on toimintarajoitteisten golftoiminnan vakiinnuttaminen golfyhteisöissä mm. käynnistämällä matalan kynnyksen kilpailutoiminta. Hankkeen yhteistyökumppanit ovat Golfliitto, SoveLi, Suomen Paralympiakomitea sekä golfseurat. Lisätietoa hankkeesta löydät täältä.

Golf on monin tavoin yhdenvertainen laji; tasoitusjärjestelmä ja eri aloituspaikat mahdollistavat kaikille onnistumisia ja eritasoisten pelaajien kilpailemisen. Golf soveltuu lähes kaikille, eivätkä erilaiset vammat tai liikuntarajoitteet estä lajin aloittamista. Paragolferi on apuväline heille, jotka eivät pysty pelaamaan seisten. Suomessa on muutamia paragolfereita ja niitä on mahdollisuus vuokrata ja kokeilla. Lue lisää paragolferista.

Esteettömyys on olennainen osa toimintarajoitteisten liikunnassa. Golfissa se on parhaimmillaan kaikkien etu, mutta osalle meistä se on toimimisen edellytys. Suomen HCP Golf ry edistää asiaa kartoittamalla golfkenttien esteettömyyttä ja ylläpitämällä kenttien esteettömyysrekisteriä.

Golfin pelaamista puoltaa myös raitis ulkoilma ja hienosti hoidetut miljööt, jotka osaltaan edesauttavat rentoutumaan ja kasvattamaan henkistä pääomaa. Golf tarjoaa myös mahtavan tilaisuuden vertaistukeen samanhenkisten pelikavereiden kesken.Tapahtumia ja kokeiluja lajista kiinnostuneille toimintarajoitteisille.

Hankkeessa mukana olevissa golfyhteisöissä tarjotaan toimintarajoitteisille monipuolisesti toimintaa kaudella 2022:

  • Golfiin tutustumistapahtumia
  • Valmennusta
  • Koko kauden kestäviä kilpailusarjoja mm. paragolferilla sekä pelikaverin kanssa ja paljon muuta.

Lisätietoa kilpailuista täällä.Hankkeessa on nyt mukana seuraavat golfseurat:

Harjattula Golf & Country Club – Matti Schrey (mattischrey(a)gmail.com)

Imatran Golf – Mika Sormunen (seura(a)imatrangolf.fi)

Kaakon Golf – Jukka Hallikainen (puheenjohtaja(a)kaakongolf.fi)

Kokkolan Golf – Antti Linna (antti.linna(a)kokkolangolf.fi)

Oulun Golfkerho – Petri Väänänen (petri.vaananen(a)oulugolf.fi)

Pirkanmaan Golf – Janne Riitakorpi (janne.riitakorpi(a)gmail.com)

Tammer-Golf – Laura Hyönä (laura.hyona(a)tammer-golf.fi)

Viipurin Golf – Kalle Laine (kapteeni(a)viipuringolf.fi)


Tarkista täältä onko sinun lähiseurasi jo mukana hankkeessa. Selvitä seuran yhteyshenkilöltä mitä toimintaa on tarjolla ja lähde mukaan!

Järjestämme kaikille aiheesta  kiinnostuneille lauantaina 9.4. klo 11.00–13.00 webinaarin, jossa kerromme hankkeesta ja matalan kynnyksen kilpailutoiminnasta lisää. Tilaisuudessa esitellään myös hankkeessa mukana olevan golfseuran esimerkkitoteutus. Ilmoittaudu webinaarin tästä viimeistään 6.4.2022 mennessä.

Linkki webinaariin Microsoft Teams -kutsuna lähetetään 7.4. ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne tulee olemaan määräajan katsottavissa jälkikäteen.