Soveli-lehden julkaiseminen päättyy

19.11.2021

Soveli-lehden julkaiseminen päättyy, joten numero 2/2021 jää lehden viimeiseksi numeroksi. Lämmin kiitos lukijoille ja lehden tekijöille! Lehden tilaukset lakkaavat julkaisun loppuessa itsestään, joten tilaajien ei tarvitse tehdä mitään.

"Lehden julkaisemisen päättymisen myötä päättyy myös yksi aikakausi SoveLin historiassa. SoveLi tulee myös jatkossa viestimään aktiivisesti soveltavan liikunnan asioista, mutta jatkossa hyödynnämme eri kanavia.", SoveLi ry:n toiminnanjohtaja Tommi Yläkangas kommentoi.

SoveLi perustettiin nimellä Suomen erityisliikunnan yhdistys (SEY) 14.12.1993 Helsingissä. Tammikuussa 1995 ilmestyi ensimmäinen Soveli-lehti 14-sivuisena, tuolloin vielä nimellä ”Erityisliikunnassa tapahtuu”.

Lehti syntyi paikkaamaan aukkoa vammais- ja erityisliikunnan tiedotuksessa

Vuoden 1995 lehtien pääkirjoituksissa avataan lehden perustamisen syitä sekä tuodaan esiin, että vaikuttaminen rahoitukseen oli jo tuolloin tärkeä painopiste:

 "Tämä kokeiluluontoinen Erityisliikunnassa tapahtuu -tiedote on koottu siksi, että Suomessa on usein kyselty, mistä tiedotteesta saa keskitetysti tietoa vammais- ja erityisliikunnan asioista. -- -- Toivomme erityisesti, että urheilu- ja liikuntatiedottajat kokevat saavansa aiempaa paremmin tietoa suomalaisesta erityisliikunnasta.”

”Erityisliikuntajärjestöt saivat opetusministeriön kautta myönnettävää järjestöavustusta vuodelle 1995 perusavustuksena 4,8 miljoonaa mk, mikä merkitsee 4,1 % osuutta kokonaisuudesta. Tavoitteemme on ollut jo pitkään 5 % osuus, joten ponnisteluja on jatkettava opetusministeriön sekä SLU:n suuntaan, jotta erityisliikunnan oikeudenmukainen rahoitusosuus saavutetaan.”

Kiitokset tekijöille – siivitämme jatkossakin soveltavan liikunnan sanomaa

Haluamme kiittää lukijoita sekä kaikkia lehden teossa mukana olleita – kiitos, kun olette olleet antamassa panoksenne upean lehden tekemiseen! Lehden kaikki tilaukset lakkaavat itsestään, joten tilaajien ei tarvitse tehdä mitään.

Vaikka lehden julkaisu päättyy, nostamme myös jatkossa aktiivisesti soveltavan liikunnan merkitystä esiin eri kanavissa sekä jaamme vinkkejä niin soveltavan liikunnan ammattilaisille kuin aiheesta kiinnostuneillekin. 

Voit seurata ajankohtaisista soveltavan liikunnan asioista erityisesti verkkosivuillamme, uutiskirjeessämme sekä sosiaalisen median kanavissamme. Pidäthän silmällä myös verkkosivujemme tapahtumakalenteria, minne päivitämme myös jäsenjärjestöjemme soveltavan liikunnan tapahtumia.

SoveLin uutiskirje

Sosiaalisen median kanavat: Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin

Tapahtumakalenterin löydät soveli.fi-sivuston etusivulta

Voit lukea tähän asti ilmestyneitä Soveli-lehtiä jatkossakin Issuu-palvelussa