Järjestöjen yhteinen Liikkeelle luontoon -haaste 6.6. ja omatoiminen ulkoliikuntapäivä omassa lähimaastossa

15.5.2020

Metsäretkelle paistamaan tikkupullaa laavulla tai popcornia Trangialla! Soveltavaa liikuntaa toteuttavat järjestöt haastavat kaikki luontoon kesäkuussa.

Jokaisella on oikeus päästä liikkumaan luonnossa ja kokemaan luonnon ihmeellisyys. Jotta kaikki lapset, nuoret ja aikuiset voivat nauttia luonnosta yhdenvertaisesti muiden kanssa, tarvitaan usein tukitoimia: liikunnan apu- ja toimintavälineitä, avustajia sekä ennen kaikkea oikeaa asennetta ja halua osallistumisen mahdollistamiseen.

Seuraa järjestöjen yhteistä Facebook-tapahtumaa Liikkeelle luontoon sekä Twitterissä ja Instagramissa aihetunnisteita #liikkeelleluontoon ja #vammaisjärjestöthaastavat.

Haaste korvaa tänä vuonna soveltavaa liikuntaa toteuttavien järjestöjen yhteistyössä toteuttaman apu- ja toimintavälineiden kokeilutapahtuman Liikkeelle luontoon, jota ei järjestetä koronatilanteen vuoksi. 

Omatoimisen ulkoliikuntapäivän 6.6. suunnitteluun voi käyttää metsähallituksen listausta esteettömistä ulkoliikuntapaikkoista kansallispuistoissa ja muissa metsähallituksen omistamissa luontokohteissa.

 

Toimintaväline käyttöön ilman välinevuokraa

Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnalla on 23.6.2019 saakka voimassa poikkeusolokampanja, jonka aikana se ei peri välinevuokria toimintavälinevuokrauksista. Kampanjalla halutaan tukea vaikeasti vammaisten henkilöiden ulkoilua ja luonnossa liikkumista sekä toimintakyvyn ylläpitoa ajalla, jolloin Malike ei voi järjestää kursseja ja tapahtumia.

Lue lisätietoa Maliken kampanjasta ja vuokrattavissa olevista toimintavälineistä.

Tutustu toimintavälineisiin Kehitysvammaisten Tukiliiton YouTube-kanavalla.

Lisäksi SOLIA:n Helsingin yksikkö tarjoaa luontoliikunnan apuvälineen (nokkapyörä, maastopyörätuoli, maastokäsipyörä tai nojapyörä) ensimmäisenä varaaville henkilöille maksutta vuokralle ajalle 2.-9.6. Varaus tehdään osoitteeseen jukka.parviainen(a)paralympia.fi. Varauksen yhteydessä pitää mainita #liikkeelleluontoon tai #vammaisjärjestöthaastavat.


Tapahtuma siirtyy vuoteen 2021

Liikkeelle luontoon -tapahtuma järjestetään seuraavan kerran 29.5.2021 Salmen ulkoilualueella Vihdissä. Tapahtumassa on opastusta luontoliikuntaan ja ohjausta erilaisten toimintavälineiden käyttöön. Päivän aikana voi kokeilla erilaisia luontoharrastuksia ja apu- ja toimintavälineitä. Viime vuonna Salmen Ulkoilualueelle Vihtiin kokoontui noin 300 kävijää. 

 

SoveLi on mukana järjestämässä Liikkeelle luontoon -kampanjaa ja tapahtumaa vuonna 2021 yhteistyössä muiden soveltavaa liikuntaa toteuttavien järjestöjen kanssa.