Suomen frisbeegolfliitto ja SoveLi kehittävät soveltavaa frisbeegolfia

8.3.2021

Frisbeegolfkori. Kuva: SFL/Tuomo Rikman
Kuva: SFL/Tuomo RIkman

SoveLi jäsenjärjestöineen on pääkumppanina Suomen frisbeegolfliiton kehittämishankkeessa, jossa on tarkoitus lisätä työkaluja liiton jäsenseurojen ohjaajien käyttöön ja edistää monimuotoisia harrastusmahdollisuuksia.

– Yli 170 jäsenseurassamme on toistaiseksi suhteellisen vähän kokemusta ja osaamista erityisryhmien tutustuttamiseksi lajin saloihin. Tämä hanke tuo erinomaisella tavalla lisäosaamista osaksi ohjaajakoulutuksiamme. Näin luomme mahdollisuuksia tarjota lajiohjauksia sekä -tutustumisia myös esimerkiksi liikuntarajoitteisille, kertoo Suomen frisbeegolfliiton hallituksen jäsen Mikko Kaakinen.

Hankkeen vastuuhenkilönä hallituksessa toimivan Kaakisen mukaan tarkoitus on tulevaisuudessa sisällyttää soveltavan frisbeegolfin ohjaamisen perusteet kiinteäksi osaksi ohjaajakoulutuksia.

SoveLin toiminnanjohtaja Tommi Yläkangas on tyytyväinen yhteistyön käynnistymiseen Suomen frisbeegolfliiton kanssa.

–  Frisbeegolf on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ja on myös koronaturvallinen laji. Yhteistyön kautta frisbeegolfin harrastaminen tulee mahdollistumaan yhä useammalle liikkujalle.

Hanke toteutetaan vuoden 2021 aikana, ja se rahoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella, joka on tarkoitettu liikunnan kansalaistoiminnan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämishankkeisiin.