Ajankohtaista

Soveltava Liikunta SoveLi ry ja 20 jäsenjärjestöämme julkaisevat terveys- ja liikunta-aiheisia materiaaleja liikkujille ja heidän läheisilleen sekä ammattilaisille liikuntaneuvonnan ja liikunnan kehittämisen tueksi. 
Selkäviikkoa vietetään tänä vuonna 15.–21. lokakuuta. Viikko ajoittuu perinteisesti maailman selkäpäivän yhteyteen, jota vietetään vuosittain 16. lokakuuta. Selkäviikon ja maailman selkäpäivän tämänvuotinen teema on "Rakasta selkääsi" (”Love Your Spine”).
Psoriasisliitto paikallisyhdistyksineen yhdessä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa kampanjoivat koko lokakuun ajan teemalla Psori ei tartu. Vedessäkään. Maailman psoriasispäivää vietetään 29. lokakuuta.
Luonto lisää tutkitusti hyvinvointia, mutta huomattavalla osalla meistä tie luontoon on keskimääräistä kivisempi. Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuudessa kuultiin upeita esimerkkejä siitä, miten luonnossa liikkumista saatellaan eri tavoin toimintarajoitteisten ihmisten ulottuville.
Mitä tapahtuu, kun kaksi tarmonpesää lähtee yhdessä ideoimaan suurista suunnitelmista käytännön tekoja? Rakkaudesta golfiin, liikunnalliseen elämäntapaan ja luontoon syntyi puistogolf.
Seppo Nieminen kertoo, miten keilailu yhdistää Parkinsonin tautia sairastavia Suomenlahden molemmin puolin. Syyskuun kisoihin otti osaa yli 20 parkkiskeilaajaa Suomesta ja Virosta.
Yhteistyö kannattaa, havaittiin jälleen syyskuussa. Suomen Reumaliitto ja Neuroliitto järjestivät syyskuun alussa yhteisen Geokätköilyn jatkokoulutuksen peruskurssin käyneille ”kätkijöille”. 
Suomen Nivelyhdistys tukee työikäisten nivelrikkoisten työ- ja toimintakykyä uudenlaisen virtuaalisen vertaistuen avulla. Liikkumiseen ja aktiiviseen elämäntapaan kannustaminen on tärkeä osa toiminnan sisältöä.
Syksyn Soveli-lehdessä on runsaasti käytännön vinkkejä soveltavaan liikuntaan. Liikuntapoliittista tilannetta esitellään alan selvitysten tiimoilta ja ylijohtaja Esko Rannon haastattelussa. 
Hyvä fyysinen kunto keski-iässä ehkäisee sydänsairauksien ja muun muassa dementian kehittymistä, tutkimuksista tiedetään. Tuoreen tutkimuksen mukaan tämä tarkoittaa myös pitempää elinikää.
RSS