Esteettömyys messujen teemana, Toni Piispanen Rion Paralympialaisiin

5.11.2015

Apuväline 2015 -tapahtuman Liikuntamaassa pääsee kokeilemaan monenlaisia lajeja. Messuilla julkistettiin torstaina ensimmäiset Rion Paralympialaisiin lähtevät urheilijat.

Tampereella parhaillaan järjestettävän Apuväline 2015 -tapahtuman teemana on esteettömyys. Tapahtuma on myös esteettömyyttä tarvitsevien ja sitä kehittävien ihmisten kohtaamispaikka. 

– Ympäristön esteettömyys on saavutettavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Paljon on kyse myös ajattelutavasta, asenteista ja toisten huomioon ottamisesta. Esteettömyys on turvallisuutta ja laatua. Se on välttämätöntä itsenäisen ja yhdenvertaisen osallistumisen näkökulmasta, toteaa Invalidiliiton viestintäjohtaja Sinikka Rantala.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään muun muassa kuntoutussymposium ja Liiku terveemmäksi esteettä -seminaari.

Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU:n Llikuntamaa on Suomen suurin vammaisurheilun ja -liikunnan esittelytapahtuma, jossa voi kokeilla lajeja judosta biljardiin.

Torstaina messuilla julkistettiin ensimmäiset Rion Paralympialaisiin lähtevät urheilijat. Yksi heistä on Toni Piispanen, joka on juuri aloittanut työn Valtion liikuntaneuvoston suunnittelijana työkenttänään liikunnan yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

Vuoden 2015 Esteetön Suomi -palkinto on myönnetty Aalto-yliopiston kandidaattikeskukselle Espoossa. Palkinto luovutettiin Apuvälinemessujen avajaisten yhteydessä torstaina. Lue lisää!