Hengitysliitto ja Apteekkariliitto: Tunti lisää liikuntaa talviajan kunniaksi

19.10.2015

Arkiliikunnan SM-kisat kannustavat kaikkia suomalaisia lisäämään liikuntaa ja aktiivisuutta arkeen. Hengitysliiton ja Apteekkariliiton kampanja muistuttaa omien valintojen merkityksestä arjessa.

– Suomalaiset istuvat liikaa, ja liikunnan lisäämiselle on suuri tarve. Kampanjalla haluamme tuoda esiin helppoja keinoja arkiliikunnan lisäämiseen ja tarjota mahdollisuuksia liikkumiseen, kertoo Hengitysliiton liikunnan suunnittelija Janne Haarala.

Arkiliikunnan SM-kisat keskittyvät viikonlopulle 24.–25. lokakuuta. Kellot käännetään tuona viikonloppuna talviaikaan.

– Ylimääräinen tunti kannattaa käyttää liikuntaan, esimerkiksi paikkakunnalla järjestettävässä tapahtumassa, innostaa Haarala.

Kampanjan merkeissä järjestetään yli 60 tapahtumaa eri puolella Suomea. Ohjelmassa on esimerkiksi sauvakävelyä, frisbeegolfia ja ostoskassipujottelua. Tapahtumia järjestävät hengitysyhdistykset ja Apteekkariliiton jäsenapteekit yhteistyökumppaneineen. Tietoa tapahtumista löytyy osoitteesta www.hengitysliitto.fi/arkiliikunnan-sm.

Paikalliset hengitysyhdistykset ja apteekit ovat tärkeä lenkki paikkakunnan palveluketjussa, joka auttaa edistämään terveyttä ja hyvinvointia sekä lisäämään terveitä elämäntapoja. Tällä hetkellä Suomessa on jo yli 130 Liikkujan Apteekkia. Liikkujan Apteekit tarjoavat liikuntaan kannustamista ja liikuntatietoutta. Liikkujan Apteekki on yksi KKI –ohjelman liikuntaneuvonnan valtakunnallisista toimenpiteistä.

Arkiliikunnan SM-kisat ovat osa Hengitysliiton ja Apteekkariliiton jokavuotista Lisäaikaa liikunnalle - kampanjaa. Kampanja on liikuttanut kymmeniä tuhansia ihmisiä eri puolilla Suomesta vuodesta 1999 alkaen.

Lisätietoja:

Janne Haarala
Liikunnan suunnittelija
Hengitysliitto
p. 050 522 4094