Professori satsaisi rahaa arkiliikkujiin kilpaurheilun sijaan

8.4.2015

Rahapulassa kärvistelevät kunnat eivät panosta liikuntapaikkojen rakentamiseen. Liikuntasuunnittelun professori Kimmo Suomen mielestä kunnilta ei kuitenkaan puutu rahaa vaan tahtoa, sillä eniten käytetyt liikuntapaikat eivät ole kalliita.

Liikuntasuunnittelun professori Kimmo Suomi antaa runtua suomalaisten pikkukuntien liikuntapaikkojen rakentamispolitiikalle. Rahapulassaan voivottelevat kunnat eivät rakenna uusia liikuntapaikkoja, jos kunnostavat vanhojakaan, sillä rahat menevät peruspalveluiden tuottamiseen. Tämä näkyy etenkin Itä- ja Pohjois-Suomessa. Suomi ei usko, että raha ei olisi todellinen syy liikuntapaikkojen vähyyteen, sillä tänä päivänä niin lasten kuin aikuistenkin eniten käyttämät liikuntapaikat eivät ole kalliita.

– Aikuisväestön eniten käyttämät liikuntapaikat eivät tutkimustemme mukaan yllättäen olekaan varsinaisia liikuntapaikkoja. Aikuisten suosituin ja suurin liikuntapaikka on kevyen liikenteen väylä. Se on erittäin hyvä paikka liikkua ja on halpa ratkaisu. Toinen on luontoympäristö: reitit maalla ja vedessä, lumella, ilmassa, jäällä...

 

Lue YLEn uutinen kokonaan täältä.