Maailman munuaispäivä on 12.3.

4.3.2015

Maailman munuaispäivää vietetään torstaina 12.3. Munuais- ja maksaliitto aloittaa maaliskuussa munuaissairauksien ennaltaehkäisykampanjan.

Terveelliset elämäntavat ovat hyväksi munuaisille: liikunta, vähäsuolainen ruokavalio ja tupakoimattomuus ehkäisevät verenpainetautia, ylipainoa ja diabetesta. Kohonneen verenpaineen ja diabeteksen hyvä hoito suojaavat munuaisia.

Munuais- ja maksaliitto aloittaa Maailman munuaispäivänä munuaissairauksien ennaltaehkäisykampanjan. Munuainen on elimistön supersankari. Sillä on monia elintärkeitä tehtäviä. Toisen munuaisensa voi jopa luovuttaa läheiselleen. Supersankari kestää paljon, mutta tarvitsee myös joskus itse huolenpitoa.

Piirretyssä kampanjassa viestiä kuljettaa supersankarimunuainen. Kampanjaan kuuluu nettisivu, painettu esite, juliste ja materiaalia sosiaaliseen mediaan sekä mediatiedotteita. Kampanjan toteutusta tukee Otsuka Pharma Scandinavia AB.

Maailman munuaispäivän kansainvälisenä teemana on munuaisterveyttä kaikille. Lisätietoa saa sivulta www.worldkidneyday.org

Lähde: Munuais- ja maksaliitto