Ota tauko työhön – julkkikset laittavat videolla itsensä liikkeelle

11.3.2014

Reumaliiton hallituksen varapuheenjohtaja Satu Gustafsson keskusteli videoon liikunnan innostajiksi lupautuneiden Aira Samulinin ja Pirjo Nuotion kanssa. Kuva Suomen Reumaliitto
Reumaliiton hallituksen varapuheenjohtaja Satu Gustafsson keskusteli videoon liikunnan innostajiksi lupautuneiden Aira Samulinin ja Pirjo Nuotion kanssa. Kuva Suomen Reumaliitto

Reumaliitto haastaa yritykset ja yhdistykset mukaan Keltaisen Nauhan päivän työhyvinvointitempaukseen huomenna keskiviikkona 12.3. Nostakaa itsenne ja työkaverinne ylös tuoleistaan työskentelemään seisaaltaan, kävelemään portaita, taukojumppaan ja järjestämään seisoma- tai kävelykokouksia.

Keltaisen Nauhan päivän 12.3.2014 videohaaste: Nouse tuolista -video, klikkaa tästä 

Yllä on linkki Nouse tuolista -videoon, jossa tunnetut henkilöt, Pirjo Nuotio, Aira Samulin, Pekka Soini, Pauli Aalto-Setälä ja Leena Niemistö, innostavat liikkumaan ja kertovat, miten he ovat ottaneet liikunnan osaksi tehokasta työpäivää. Reumaliitto toivoo, että jokainen välittäisi linkkiä työpaikkansa työntekijöille ja innostaisi heitä aktiiviseen arkeen työpaikalla. 

Liiallinen istuminen ja paikallaan olo vaarantavat yksilön terveyden. Pelkkä vapaa-ajan liikunta ei riitä poistamaan istumisen riskejä vaan arkiaktiivisuus on hyväksi myös työpaikalla. Työasentojen vaihtelu lisää työtehoa ja liikunnan voi luovasti yhdistää osaksi työpäivää. Liikkuvilla on vähemmän sairauspoissaoloja ja enemmän työkykyä.

Kampanjan suojelijana on Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja yritysten haastajana kanssani Työterveyslaitoksen pääjohtaja Harri Vainio ja fysiatrian erikoislääkäri, Dextra Oy:n toimitusjohtaja Leena Niemistö.
 

Vanhemman tutkijan Nina Nevalan puheenvuoro istumisen välttämisestä. (pdf)

 

Suomen Reumaliitto on valtakunnallinen järjestö, johon kuuluu 160 jäsenyhdistystä ja niihin 43 000 henkilöjäsentä. Liitto tekee työtä reuma- ja muiden tuki- ja liikuntaelinsairaiden asialla.

Reumaliitto on Soveltavan Liikunta SoveLin jäsenjärjestö.