Soveltavan liikunnan uutiskirje kokoaa alan tapahtumia

19.2.2014

Hiihtokelien puutetessa moni on lähtenyt tänä talvena retkiluistelemaan. Mikä sinut saa liikkeelle ja vähentämään istumista?! SoveLi-infossa haastetaan jokaista miettimään, miten voisit omassa ympäristössäsi lisätä liikettä. Kuva Heidi Hölsömäki
Hiihtokelien puutetessa moni on lähtenyt tänä talvena retkiluistelemaan. Mikä sinut saa liikkeelle ja vähentämään istumista?! SoveLi-infossa haastetaan jokaista miettimään, miten voisit omassa ympäristössäsi lisätä liikettä. Kuva Heidi Hölsömäki

SoveLi-infossa 1/2014 kerrotaan kootusti soveltavan liikunnan järjestöuutisista, avustuksista, koulutuksista, seminaareista ja uusista aineistoista. Käytä hyödyksesi!

Soveltavan liikunnan uutiskirje on luettavissa verkossa: SoveLi-info 1/2014 tai voit myös ladata sen pdf-muodossa täältä.

 

 

--

 

Hyvä soveltavan liikunnan ystävä,


SoveLin upea 20-vuotisjuhlavuosi ”Liiku terveemmäksi soveltaen” on takana ja vuosi 2014 on lähtenyt vauhdikkaana ja toiminnantäyteisenä liikkeelle. Katseet on  kiinnitetty päämäärätietoisesti vuoteen 2014 ja pitkäjänteisesti tuleviin vuosiin.

Vuonna 2013 rakensimme vahvasti uusia kumppanuuksia, lisäsimme soveltavan liikunnan tunnettuutta ja edistimme liikunnan yhdenvertaisuutta koko valtakunnan tasolla. Nyt vuonna 2014 sama työ jatkuu, mutta lisäksi on aika panostaa aktiivisesti SoveLin palvelujen kehittämiseen eli vaikuttamis- ja kehittämistyön, koulutus- ja asiantuntijapalveluiden sekä viestintäpalveluiden sisältöjen kehittämiseen.

Tänä vuonna toteutamme  monia soveltavan liikunnan koulutuksia, teemme laaja-alaisesti asiantuntija-, kehittämis- ja vaikutustyötä,  julkaisemme soveltavan liikunnan lehtiä, uutiskirjeitä ja julkaisuja sekä tuotamme soveltavan liikunnan sisältöjä seminaareihin ja foorumeihin. Näillä edellä mainituilla toimilla edistämme tänäkin vuonna laajasti liikunnan yhdenvertaisuutta.

Uusi vuosi on aina uuden mahdollisuuden paikka. Se tarjoaa mahdollisuuuden tehdä asioita jälleen paremmin, kehittää, kehittyä ja uudistua. Pyydänkin – ole yhteydessä meihin SoveLin työntekijöihin, jos sinulla on toiveita ja ehdotuksia toimintaamme liittyen. Otamme vastaan mielellämme kaikki kehittämisehdotukset hymyllä ja ilolla.

Tutustu myös vuoden 2014 vuosikalenteriimme: www.soveli.fi/arkisto/sovelin-vuosikalenteri sekä käy katsomassa, missä työryhmissä olemme edistämässä liikunnan yhdenvertaisuutta: www.soveli.fi/soveli/valtakunnalliset-edustukset

Toivotan teille jokaiselle antoisia lukuhetkiä SoveLi-infon parissa. Infoon on jälleen koottu runsaasti mielenkiintoisia ja ajankohtaisia asioita soveltavan liikunnan kentältä.

Haastan jokaisen SoveLi-infon lukijan vähentämään arjen istumista ja edistämään istumisen vähentämistä omassa toimintaympäristössänne! Kokemuksianne voitte jakaa Liiku terveemmäksi facebook-sivuilla: www.facebook.com/liikuterveemmaksi

Sporttista, liikunnan ja ilon täyteistä vuotta 2014 sinulle – Liiku terveemmäksi myös vuonna 2014!

 

Anne Taulu

Toiminnanjohtaja

Soveltava Liikunta SoveLi ry

 

...

 

 

 

SoveLi-infossa 1/2014 aiheina:Liiallinen istuminen on vaarallista – muuta toimintaympäristöäsi!


LIIKUNTALAIN UUDISTUS

Ministeri Arhinmäki haluaa pitää kansanterveysjärjestöt liikuntatoimijoina

SoveLi: kaikilla pitää olla mahdollisuus liikunnan kehittämiseen

 

AVUSTUKSET JA STIPENDIT

Soveltavan liikunnan ja vammaisurheilun toiminta-avustukset vuodelle 2014

Aikuisten terveyttä edistävän liikunnan kehittämiseen lähes miljoona euroa

Yhdistys: hae KKI-tukea aikuisväestön liikuttamiseen

Opiskelija: opinnäytestipendien haku on käynnissä

 

KEHITTÄMISTYÖ

SoveLi kutsuu jäseniään tekemään soveltavan liikunnan ohjelmaa

 

KOULUTUKSET

Laatua ja asiantuntemusta soveltavaan liikuntaan

Käynnistä laatutyö: Liikunnan VapaaehtoisITE haltuun

SoveLin koulutukset ja asiantuntijapalvelut vuonna 2014

KKI-ohjelman ja aluejärjestöjen Liikuntaneuvonnan koulutuskiertue

 

SEMINAARIT

8. Erityisliikunnan päivät 26.–27.8.2014 Jyväskylässä, Agorassa

Osallistu Liikkeellä voimaa vuosiin -seminaariin ja liity verkostoon

 

LIIKUNTAKENTÄLTÄ

Mielenterveyden keskusliitto liittyi Valon kumppanuusjäseneksi

Tule kehittämään kaikille avointa Liikkuvaa koulua 8.5.2014

 

AINEISTOJA

Liikkeelle.fi – lataa maksutta lomakkeita yhdistyksen liikuntatoimintaan

Uusi opas nivelrikosta – liiku oikein

Kirjaa päivän hyvä päätöksesi uusitulle Pieni päätös päivässä -sivulle

Perheliikuntaverkostolta uusi opas perheliikunnan ohjaajille

 

SOVELIN KALENTERI

JÄSENJÄRJESTÖJEN TEEMAPÄIVÄT

 

Soveltavan liikunnan uutiskirje on luettavissa verkossa: SoveLi-info 1/2014 tai voit myös ladata sen pdf-muodossa täältä.