Liikuntalain valmistelu ensi vuoden puolelle – ensi viikolla keskustelutilaisuus SOSTEssa

9.12.2013

Opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntalain uudistusta valmistelevan työryhmän piti alunperin saada työnsä valmiiksi tämän vuoden loppuun mennessä. Työryhmä hakee työlleen lisäaikaa helmikuun 2014 loppuun saakka.

– Syynä lisäaikaan on se, että ministeri Lauri Tarastin selvitystyö halutaan mukaan valmisteluun. Hän tekee selvitystä liikunnan ja urheilun eettisiin kysymyksiin liittyvän toiminnan järjestämisestä ja se valmistuu helmikuun alkuun mennessä, opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Hannu Tolonen kertoo.

Seuraavan kerran liikuntalain uudistuksesta voi kuulla ja keskustella ensi viikon tiistaina. Valtakunnallinen sosiaali- ja terveysjärjestöjen kattojärjestö SOSTE kutsuu jäsenjärjestöt paikallisyhdistyksineen 17.12. klo 12–14 SOSTEen (Lintulahdenkatu 2, Helsinki) tilaisuuteen, jossa OKM:n ylitarkastaja Hannu Tolonen ja työryhmän sihteeri Heidi Sulander kertovat uudistuksesta ja valmistelun tämänhetkisestä tilanteesta. Ilmoittautua voi erityisasiantuntija Päivi Nykyrille 12.12. mennessä: paivi.nykyri@soste.fi tai 045 657 6769.

SoveLin on SOSTEn ja Valon jäsen.

Teksti Heidi Hölsömäki