SoveLin juhlaseminaari: 20 vuotta liikunnan yhdenvertaisuuden puolesta

27.11.2013


Soveltava Liikunta SoveLi ry viettää soveltavan liikunnan juhlaseminaaria Säätytalolla Helsingissä torstaina 28.11.2013. Mukaan on tulossa noin sata alan asiantuntijaa ja toimijaa.

Juhlaseminaarin puheenvuoroissa käsitellään monipuolisesti soveltavan liikunnan kehittymistä ja tulevaisuuden näkymiä. Juhlassa palkitaan ansioituneita soveltavan liikunnan toimijoita. Tilaisuudessa esiintyvät myös mielenterveysyhdistyksen tanssiryhmä ja Sibelius-lukion kamarikuoron yhtye.

Tarkempi ohjelma ja puhujat Juhlavuoden sivulla.

SoveLin juhlavuosi on huipentunut Maailman terveysjärjestö WHO:n Liiku terveemmäksi -vastuuvuoteen. Juhlavuoden teemana on ollut ”Liiku terveemmäksi soveltaen” ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö on toiminut sen suojelijana.

– SoveLi on koko 20-vuotisen historiansa ajan edistänyt vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ihmisten oikeutta liikuntaan yhdessä jäsenjärjestöjensä kanssa. Nämä ihmiset tarvitsevat liikunnan onnistumiseksi niin valtion, kuntien kuin järjestöjenkin tukea. SoveLin toiminnalla on ollut vankat valtakunnalliset perustelut alusta alkaen ja yhteistyö on aina ollut globaalistikin tarkasteltuna ainutlaatuista, tiivistää SoveLin toiminnanjohtaja Anne Taulu.

SoveLin tehtävänä on ollut erityisesti terveysjärjestöjen aseman vahvistaminen liikunnan toimijoina. Soveltavan liikunnan edellytyksiä on kehitetty muun muassa vaikuttamalla, viestinnällä ja luomalla paikallisyhdistysten tarpeisiin sopiva Liikkeelle- koulutuskokonaisuus. Hankkeiden avulla on voitu kehittää valtakunnallisia malleja soveltavan liikunnan yhteistyön toteuttamiseen.

 

Lausunnot pitkäaikaissairaiden liikunnan

turvaamiseksi 2013


SoveLi on ollut laatimassa tänä vuonna kahta lausuntoa, jotka liittyvät liikuntalain uudistukseen ja pitkäaikaissairaiden sekä vammaisten ihmisten liikunnan turvaamiseen tässä prosessissa:

Liiku terveemmäksi -neuvottelukunnan julkilausuma: kansanterveys- ja vammaisjärjestöjä tarvitaan suomalaisten liikuttamisessa (10.5.2013)

Lausunto liikuntalakityöryhmälle ja valtionapujärjestelmää uudistavalle työryhmälle (28.10.2013)

 

Soveltava Liikunta SoveLi ry

 

Soveltava Liikunta SoveLi ry on valtakunnallinen liikuntajärjestö, jonka päätoimintamuoto on yhteistyö. SoveLi on viestivä vaikuttaja ja kehittäjä, joka tarjoaa koulutus-, asiantuntija- ja viestintäpalveluja. Tavoitteena on, että pitkäaikaissairaiden ja vammaisten ihmisten mahdollisuudet terveyttä edistävään liikuntaan ja aktiiviseen elämäntapaan paranevat.

SoveLin 17 valtakunnalliseen jäsenjärjestöön kuuluu noin 341 000 henkilöjäsentä. Kaikista suomalaisista noin miljoona tarvitsee liikunnan soveltamista tai erityisosaamista.

SoveLin jäsenet: Aivoliitto, Allergia- ja astmaliitto, Epilepsialiitto, Hengitysliitto, Lihastautiliitto, Mielenterveyden keskusliitto, Psoriasisliitto, Suomen CP-liitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Luustoliitto, Suomen Mielenterveysseura, Suomen MS-liitto, Suomen Nivelyhdistys, Suomen Parkinson-liitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Selkäliitto ja Suomen Sydänliitto. Lisätietoa: www.soveli.fi