Kansallinen liikuntafoorumi kokoaa ensimmäistä kertaa eri toimijat

28.8.2013

Kansallinen liikuntafoorumi 2013 ja Liikunnan järjestöpäivät pidetään Vierumäen urheiluopistolla peräkkäisinä tapahtumina 22.–24.9.2013. Liikuntafoorumi on koko liikuntakulttuuria yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Järjestöpäivät on suunnattu liikuntajärjestöjen päättäjille.

Kansallinen liikuntafoorumi 22.-23.9.2013

Opetus- ja kulttuuriministeriö, valtion liikuntaneuvosto, valtioneuvoston kanslia, Yleisradio Oy, Valo ry ja Suomen Olympiakomitea järjestävät yhteistyössä Kansallisen liikuntafoorumin, joka on ensimmäinen laatuaan. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä liikuntapoliittisia kysymyksiä.  Miten liikunnan ja urheilun asiat ovat nyt? – Miten ne ovat tulevaisuudessa? – Miten niiden pitäisi olla tulevaisuudessa?

Foorumin keskeinen kysymys on käydä keskustelua liikunnan asemasta osana yhteiskunnallista päätöksentekoa. Teemasta alustavat kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen. Universaalisti urheiluliikettä koskettavista ajankohtaisista teemoista alustavat Kansainvälisen Olympiakomitean pitkäaikainen toimitusjohtaja, lakimies François Carrard ja Kansainvälisen Olympiakomitean hallituksen jäsen ja urheilijakomission puheenjohtaja Claudia Bokel.

Tilaisuus on tarkoitettu laaja-alaisesti valtionhallinnon, alue- ja kuntatason toimijoille, järjestöväelle sekä muille asiantuntijoille sektorirajat ylittäen. Tilaisuuden ajankohta on valittu niin, että erityisesti liikunnan luottamusmiesasemassa toimivat pääsisivät osallistumaan. Foorumiin otetaan 250 osallistujaa. Foorumin tarkempi kuvaus liitteessä.

 

Lisätietoja:

Pääsihteeri Minna Paajanen, minna.paajanen@minedu.fi, 040-584 9459
johtaja Harri Syväsalmi, harri.syvasalmi@minedu.fi, 040-557 7725
Vierumäki hoitaa kaikki majoituksiin liittyvät kysymykset, johanna.skytta@vierumaki.fi
Muut käytännön asiat: koordinaattori Maarit Mansikka, maarit.mansikka@valo.fi, 040 134 5414

 

Liikunnan järjestöpäivät 23.9.–24.9.2013

Jo perinteeksi muodostuneet opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaatio, Valo ry:n järjestämät Järjestöpäivät syventyvät tänä vuonna muun muassa liikuntalakivalmisteluun, järjestöjen valtionavustuskriteeristöjen uudistamiseen, eettisiin kysymyksiin ja muihin ajankohtaisiin asioihin. Liitteessä on kuvattu tarkempi ohjelma.

 

Lisätietoja:

Johtaja Nelli Kuokka, nelli.kuokka@valo.fi,  040-822 7130
Ylitarkastaja Hannu Tolonen, hannu.tolonen@minedu.fi, 040-545 3302
Vierumäki hoitaa kaikki majoituksiin liittyvät kysymykset, johanna.skytta@vierumaki.fi
Käytännön asiat: koordinaattori Maarit Mansikka, maarit.mansikka@valo.fi, 040-134 5414

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin tapahtuu koordinoidusti oheisen linkin kautta. Ilmoittautuminen on sitova. Linkin kautta rekisteröityneille lähetetään syyskuun alussa sähköpostiin ennakkomateriaali ja siihen pohjautuvat ennakkokysymykset, joihin vastaamalla ilmoittautuminen vahvistuu.