SoveLi onnittelee tasavallan presidenttiä

26.8.2013

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vihittiin lauantaina liikuntatieteiden kunniatohtoriksi. 
Kuva Petteri Kivimäki
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vihittiin lauantaina liikuntatieteiden kunniatohtoriksi. Kuva Petteri Kivimäki
Ennätyssuureen promootioon osallistui Jyväskylässä noin tuhat henkilöä. Heistä 209 oli tuoreita maistereita ja 161 tohtoreita.
Kuva Petteri Kivimäki
Ennätyssuureen promootioon osallistui Jyväskylässä noin tuhat henkilöä. Heistä 209 oli tuoreita maistereita ja 161 tohtoreita. Kuva Petteri Kivimäki

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vihittiin Jyväskylän yliopiston liikuntatieteiden kunniatohtoriksi viime lauantaina, 65-vuotissyntymäpäivänään.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on toiminnallaan tukenut lasten ja nuorten hyväksi tehtävää työtä. Tässä työssään hän on korostanut liikunnan ja vapaaehtoistoiminnan merkitystä. Presidentti on toiminut Suomen Palloliiton puheenjohtajana ja vuoden 2009 taitoluistelun EM-kilpailujen järjestelytoimikunnan puheenjohtajana.

Tasavallan presidentti toimii SoveLin 20-vuotisjuhlavuoden ”Liiku terveemmäksi soveltaen” suojelijana 2013. SoveLi esittää lämpimät onnittelut kunniatohtorille.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio osallistui promootiotapahtumaan. Hänkin edistää liikunta-asiaa toimimalla tänä vuonna Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen metsäkeskuksen Hyvän mielen metsäkävelyiden suojelijana.

 

Thomas McKenzie toinen liikunnan kunniatohtori


Liikuntatieteiden kunniatohtoriudesta nauttii tänä vuonna kaksi henkilöä. Thomas McKenzie painoi lauantaina liikuntatieteiden kunniatohtorin hatun päähänsä. Hän on kansainvälisesti arvostettu liikuntapedagogiikan tutkija ja liikunnan ja terveyskasvatuksen opettajakoulutuksen kehittäjä. Hän on tehnyt merkittävän osan urastaan San Diegon yliopistossa Yhdysvalloissa.

McKenzie on julkaissut yli 200 tieteellistä artikkelia, joiden keskeisenä teemana on lasten ja nuorten terveyden sekä fyysisen aktiivisuuden edistäminen. Hän on tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan tutkijoiden kanssa.

 

Teksti Heidi Hölsömäki
 

Lue presidentin tervehdys SoveLin 20-vuotisjuhlalehdestä (s. 5).