Mielenterveyden keskusliiton urheilukilpailuja voi seurata Asikkalassa

21.8.2013

Yleisurheilukilpailussa on oma kisa kannustajille: "Hullun hauskat huutosakit!". Kuvassa vuoden 2011 huutosakkilaisia. 
Kuva Henry Käräjämies
Yleisurheilukilpailussa on oma kisa kannustajille: "Hullun hauskat huutosakit!". Kuvassa vuoden 2011 huutosakkilaisia. Kuva Henry Käräjämies

Mielenterveyskuntoutujien urheilukisat pidetään Asikkalassa ensi lauantaina 24. elokuuta. Mielenterveyden keskusliitto aktivoi mielenterveyspotilaita ja –kuntoutujia liikunnan pariin, sillä liikunnalla on tutkitusti paljon myönteisiä vaikutuksia ihmisen mieleen. Se auttaa jaksamaan ja huolehtimaan paremmin itsestä, parantaa vointia sekä tuottaa iloa.

Mielenterveyden keskusliitto järjestää Asikkalassa yhteistyössä paikallisten mielenterveysyhdistysten kanssa yleisurheilukisat ja kulttuuripäivät 23.–25.8.2013. Tapahtumaan odotetaan 300 henkilöä. Yleisurheilukisojen avaus on 24.8. klo 9.45 ja kilpailut alkavat klo 10. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

Lauantaina 24.8. pidettävät yleisurheilukilpailut ovat Vääksyn urheilukentällä. Kilpailut avaa kansanedustaja Juha Rehula, joka on Päijät-Hämeen liikunta ja urheilu ry:n ja Valo ry:n puheenjohtaja. Mielenterveyden keskusliiton puolesta kisaväen toivottaa tervetulleeksi liikuntatyöryhmän puheenjohtaja Mika Kasurinen.

– Kisoihin valmistautuminen motivoi kuntoutujia pitkäjänteiseen liikuntaharrastukseen. Liikunnan kautta saa myös sisältöä elämään ja tärkeitä ihmissuhteita, Mielenterveyden keskusliiton liikuntasihteeri Aino Hokkanen sanoo.

Mielenterveyden keskusliiton yleisurheilukisat ovat pitkä perinne.  Nyt jo 18. kerran järjestettävien kisojen perinteiset lajit ovat 3-ottelu, 1 000 metrin kävely ja ruotsalaisviesti. Osallistujat kilpailevat sekä henkilökohtaisesti että joukkueina: jokaisesta suorituksesta yhdistys saa pisteen. Kiertopalkinto luovutetaan eniten pisteitä keränneelle yhdistykselle. Ohjelmassa on myös oheislajeja ja Hullun hauskat huutosakit -kilpailu.
 

Liikuntatyötä jo vuodesta 1994 alkaen

Mielenterveyden keskusliitto on tehnyt merkittävää työtä soveltavan liikunnan kentällä. Se on kouluttanut paikallisyhdistyksiin liikuntavastaavia jo vuodesta 1994. Vuonna 1996 liitto hyväksyttiin valtionapukelpoiseksi liikuntajärjestöksi. Mielenterveyden keskusliiton tiedotteen mukaan valtionapu on vaikuttanut huomattavasti liikuntatoiminnan järjestämisen resursseihin.

– Lisäresurssien tarve on kuitenkin suuri. Liikuntatoimintaan osallistujien määrä on kasvanut ja toiveita uusista lajeista tulee jatkuvasti. Viime vuosina ohjelmaan on saatu mukaan mm. tanssi ja vesiliikunta, tiedotteessa kerrotaan.

Mielenterveyden keskusliitto ry on mielenterveyspotilaiden, -kuntoutujien, kuntoutuneiden ja heidän läheistensä itsenäinen kansalaisjärjestö. Siihen kuuluu 190 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea ja niiden kautta yli 22 000 henkilöjäsentä. Mielenterveyden keskusliitto on Euroopan suurin mielenterveysalan kansalaisjärjestö. Liiton toiminnan päärahoittaja on Raha-automaattiyhdistys.

Mielenterveyden keskusliitto on yksi SoveLin 17 jäsenjärjestöstä.

Lähde ja lisätietoa: www.mtkl.fi