Joensuussa käynnistetään Suomen ja Venäjän erityisliikunnan yhteistyötä

20.5.2013

"Urheilu on elämää ja terveyttä" sanovat 3-luokkalaiset Ksenia Garsanovan ystävät hänen piirroksessaan.
"Urheilu on elämää ja terveyttä" sanovat 3-luokkalaiset Ksenia Garsanovan ystävät hänen piirroksessaan.

Itä-Suomen liikuntaopistolla on käynnistynyt helmikuussa 2013 kaksivuotinen Karelia ENPI CBC -projekti Cross-Border Move for Health. Projekti järjestää kansainvälisen erityisliikuntaseminaarin Pokalin Sporttileirin yhteydessä Pataluodon koululla Joensuussa 5.-6.6.2013. Seminaarissa perehdytään Suomen ja Venäjän erityisliikunnan tilanteeseen ja käytäntöihin.

Erityisliikuntaseminaari toimii lähtölaukauksena rajan ylittävälle liikunnan ja urheilun verkostoyhteistyölle, jossa yhteisenä tahtona on lisätä terveellisten elämäntapojen ja liikunnan määrää lasten ja nuorten elämässä. Syksyllä seminaarisarja jatkuu Sortavalassa kansalaistoimintaan painottuvalla Liikunnan ja urheilun organisointi Suomessa ja Venäjällä -seminaarilla.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää seminaariin osallistuville ja sporttileiriläisille Vammaisurheilu tutuksi -teemapäivän toisena seminaaripäivänä. Sen lisäksi VAU:n toimialapäällikkö Aija Saari konkretisoi Esteetön liikkumisympäristö -työpajassa esteettömyyden maailmaa pyörätuolien ja simulaatiolasien avulla lähiympäristöön suuntautuvalla kävelykierroksella.

Seminaarissa kuullaan useita puheenvuoroja ja työpaja-alustuksia suomalaisesta ja venäläisestä erityisliikunnasta. Seminaarin luennoitsijoita ovat mm. erityisliikunnan professori Pauli Rintala ja liikuntasosiologian professori Hannu Itkonen Jyväskylän yliopistosta, soveltavan liikunnan asiantuntija Virpi Pennanen Soveltava liikunta SoveLi ry:stä ja 1. varaministeri E.A Shorohov Karjalan tasavallan nuoriso-, urheilu-, liikunta- ja matkailuasioiden ministeriöstä ja puheenjohtaja D.N Rymkin Venäjän Special Olympics järjestöstä.

Seminaariesitysten ja työpajojen kieli on suomi ja venäjä. Seminaari on tarkoitettu sekä ammattilaisille että vapaaehtoisille liikunnan toimijoille.

Ilmoittautuminen: www.healthmove.fi

Lisätietoa: Katja Isoaho, puh. 050 414 2005, katja.isoaho@islo.jns.fi