SLU vaatii ottamaan liikunnan mukaan vanhuspalvelulakiin

22.11.2012

Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry pitää huolestuttavana, että eduskunnan käsittelyssä oleva 63-sivuinen hallituksen esitys vanhuspalvelulaiksi sisältää vain muutaman liikuntakirjauksen.

– Lakiin on kirjattava terveyttä ja toimintakykyä edistävän liikunnan monipuolinen rooli iäkkäiden hyvinvoinnin lisääjänä.  Liikunta on miellyttävä ja kustannustehokas tapa edistää henkistä ja fyysistä hyvinvointia, sanoo SLU:n pääsihteeri Teemu Japisson

– Liikunta on perusoikeus myös vanhuksille. Tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa eläkeikäisistä suomalaisista liikkuu liian vähän hyvinvointinsa edistämiseksi, Japisson huomauttaa.

Kansanedustaja Pauli Kiurun (kok) laskujen mukaan vanhuspalvelulakitekstissä mainitaan yksittäisinä sanoina hyvinvointi 78 kertaa, ulkoilu kaksi ja liikunta neljä kertaa. "Hyvinvointia on vaikea ylläpitää ilman liikuntaa ja ulkoilua.”

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen Hanna Tainio (sd) kertoi lakiesityksen olevan parhaillaan valiokunnan käsittelyssä. Tainio lupasi nostaa liikuntanäkökulman esille valiokunnassa. Liikunnasta keskusteltiin eduskunnassa SLU:n liikunpoltiittisilla aamukahveilla 15. marraskuuta.

Lähde: slu.fi