Maailman Reumapäivänä 12.10.2012 tempaistaan vesi- ja vilkutuskampanjalla

9.10.2012


Suomen Reumaliitto tempaisee yhdistyksineen nyt jo kolmannen kerran vesiliikunnan saamiseksi yhä useampien liikunta- ja kuntoilumuodoksi. Jäsenyhdistyksistä 70 järjestää jäsenilleen allasjumppaa viikoittain. Veshumppa vetreyttää -kampanja on Suomen oma osuus Maailman Reumapäivän Move to Improve – Pysy liikkeessä -kampanjointiin.

Veshumppa-kampanja huipentuu parhaillaan vietettävällä Reumaviikolla, jolloin yhdistykset yhteistyökumppaneineen järjestävät liikuntatapahtuman tai tempauksen.

Päätapahtuma on Turussa 12.10.2012 klo 14–18 Impivaaran uimahallissa, jossa laulaja Eino Grön vauhdittaa uimareita laulullaan. Veshumppa-tapahtumia on muiden muassa Hämeenlinnassa, Jokilaaksossa, Järvenpäässä, Kuhmossa, Lohjalla, Outokummussa ja Riihimäellä.

 

Vilkutuskampanjalla edistetään fyysistä aktiivisuutta

 

Maailman Reumapäivänä järjestetään myös aktiiviseen elämään innostavia tempauksia aiheena Move to Improve. Kansainvälinen vilkutuskampanja 12.10.2012 kerää vilkutuskuvia Maailman Reumapäivän englanninkielisille sivuille. Vilkutus on hauskaa, fyysistä ja helppoa. Kuvilla vilkuttajat voivat ilmaista tukensa tule-sairaiden fyysisen aktiivisuuden ylläpitoon.

Tavoitteena on saada sivuille 100 000 vilkuttajaa. Anna tukesi reuma- ja tules-työlle lähettämällä vilkutuskuvasi sivustolle:

www.worldarthritisday.org

www.facebook.com/worldarthritisday

 

Lähde: Suomen Reumaliitto