Liikuntatoiminta ei hiljene kesälläkään

26.6.2012

SoveLin ts. toiminnanjohtaja Reetta Kettunen. Kuva Erkki Kuivalainen
SoveLin ts. toiminnanjohtaja Reetta Kettunen. Kuva Erkki Kuivalainen

Kun koululaiset ja opettajat siirtyivät kesälomille, kirmaavat lapset leireille harrastusten pariin. Liikuntatoiminta lisääntyy sekä lasten että aikuisten arjessa.

Loma antaa hyvät mahdollisuudet osallistua sekä omaehtoiseen että järjestettyyn liikuntaan. Soveltavan liikunnan tapahtumia järjestetään usealla paikkakunnalla näkyvästi. SoveLi-infosta 3/2012 voi bongata itselle sopivia lajeja ja paikkoja yhden päivän tapahtumista viikon mittaisiin leireihin ja kursseihin.

Liikunnan kentällä on tapahtumassa suuria uudistuksia. SLU:n kevätkokouksessa 12.6.2012 päätettiin SLU:n, Nuoren Suomen ja Kuntoliikuntaliiton yhdistymisestä.

Tiedotustilaisuudessa 22.5. SLU:n pääsihteeri Teemu Japisson kertoi, että uuden perustettavan järjestön toiminta-ajatuksena on edistää laajempaa liikuntakulttuuria arjen liikunnasta kilpaurheiluun asti. Vaikutuksena tulisi näkyä laadukkaan liikunnan lisääntyminen paikallisella tasolla. Uusi järjestö lupaa mm. parempia tukipalveluja, aluetoiminnan täsmentymistä, osaamisyksiköitä yhteistyössä jäsenjärjestöjen kanssa sekä yhteistä tekemistä ja me-hengen nostamista.

Mielenkiinnolla SoveLi on soveltavan liikunnan toimijana mukana tukemassa sitä osaamista ja yhteistyötä, jolla varmistetaan kaikille tasavertaiset mahdollisuudet liikkumiseen.

Teksti Reetta Kettunen
 

Lue lisää soveltavan liikunnan uutisia SoveLi-infoista