Pajulahti yhdistää lukion ja vammaisurheilun

16.2.2012

Pajulahti tarjoaa soveltaen liikkuville nuorille mahdollisuuden urheilun ja lukion yhdistämiseen. Kuva: Osku Kuutamo
Pajulahti tarjoaa soveltaen liikkuville nuorille mahdollisuuden urheilun ja lukion yhdistämiseen. Kuva: Osku Kuutamo

Liikuntakeskus Pajulahti ja Koulutuskeskus Salpauksen lukio Nastolassa mahdollistavat valmennuksen ja opiskelun yhdistämisen huippu-urheilun vaatimalla tavalla. Haku Suomen ensimmäiseen vammaisurheilulukioon tapahtuu 16.3. käynnistyvässä yhteishaussa.

Liikuntakeskus Pajulahti tarjoaa loistavat olosuhteet vammaisurheilun, yleisurheilun, judon, painin ja tenniksen valmentautumiseen. Ammattivalmentajien johdolla nuori urheilija saa laadukasta valmen-nusta hyvätasoisissa harjoitusryhmissä.

– Tavoitteenamme on, että Pajulahdessa aloittaa vuosittain 15–20 lukion ja vammaisurheilun yhdistävää opiskelijaa. Ensi syksyllekin olemme jo saaneet ilahduttavan paljon kyselyjä, Pajulahden valmennuskeskuksen johtaja Mikko Levola kertoo.

Opintoihin sisältyvää urheiluvalmennusta on päivittäin 2–4 tuntia. Pajulahdessa urheilijoilla on mahdollisuus hyödyntää valmennuksen eri tukipalveluja. Lisäksi urheilija voi illalla harjoitella oman ohjelman mukaan tai ohjatuissa harjoituksissa painissa, judossa ja ten-niksessä. Koulutuksen hinta ei ole vielä varmistunut, mutta Levolan mukaan se sijoittuu samalle tasolle muiden urheilulukioiden kanssa.

Pajulahti tarjoaa myös ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa ja kuntouttavaa opetusta ja ohjausta (40 ov) nuorille, jotka tarvitsevat erityistukea opetuksessaan vammaisuuden, sairauden tai muun syyn vuoksi. VALKKU-koulutus soveltuu erityisesti nuorille, jotka ovat kiinnostuneita liikunnasta ja vapaa-aikatoiminnasta sekä vammaisurheilijoille.
 

Teksti: Taru Schroderus ja Heidi Hölsömäki

Lisätietoa: www.pajulahti.com