Presidenttiehdokkaat pitävät perheliikuntaa tärkeänä

25.1.2012

Perheliikuntaverkosto haastoi kaikki presidentinvaaleissa ehdokkaina olleet kertomaan omista perheliikuntakokemuksistaan sekä näkemyksistään liikunnan merkityksestä perheiden hyvinvoinnin edistäjinä.

Myös toisen kierroksen ehdokkaat Sauli Niinistö ja Pekka Haavisto vastasivat kyselyyn. Niinistö korostaa kirjoituksessaan ihmisten omaa motivoitumista liikuntaan sekä liikunnan palkitsevuutta:

– Usein väitetään, että on huono sää tai liian kiire, kun liikkuminen ei huvita. Täytyy kuitenkin muistuttaa, että liikunta on usein ajatuksesta kiinni.

Pekka Haavisto kertoo kirjeessään omista perheliikuntakokemuksistaan ja pitää tärkeänä, että liikuntaa on tarjolla kaikille:

– Monista harrastuksista on tullut varsin kalliita, joten koulujen ja kuntien täytyy tarjota mahdollisuuksia lasten, nuorten ja perheiden harrastetoimintaan. Kaikilla tulee olla mahdollisuus nauttia liikunnan iloista varallisuudesta riippumatta.

Lue vastaukset kokonaisuudessaan sivulta: http://www.perheliikunta.fi/ajankohtaista/ajankohtaista_artikkeli?id=26677038


Teksti Heidi Hölsömäki


Perheliikuntaverkosto on laaja-alainen, perheiden liikunnan edistämisen alueella toimivien tahojen verkosto. Verkosto on toiminut vuodesta 2003 lähtien valtionhallinnossa toteutettavan terveysliikuntayhteistyön alaisuudessa. SoveLi on yksi Perheliikuntaverkoston jäsenistä.