Ammenna apuvälinemessuilla tietoa liikunnasta ja sairauksista

7.11.2011

Tänä vuonna Liikuntamaassa voi tutustua vaikkapa etnotanssien istumaversioihin. Kuvan naiset tanssivat Bollywoodia viime kevään SoveLi-messuilla. Kuva: Sami Perttilä
Tänä vuonna Liikuntamaassa voi tutustua vaikkapa etnotanssien istumaversioihin. Kuvan naiset tanssivat Bollywoodia viime kevään SoveLi-messuilla. Kuva: Sami Perttilä

Liikunta on mahdollista ja aivan erityisen tärkeää silloin, kun sairaus tai vamma vaikeuttaa liikkumista ja arkea. Tule tutustumaan kansanterveysjärjestöjen liikuntatoimintaan SoveLin messuosastolla Tampereella 10.–12.11.2011 tai kokeile liikuntasovelluksia Liikuntamaassa.

Apuväline-, Hyvinvointi- ja Koti 11 -messuilla on jälleen runsaasti tietoa ja toimintaa hyvinvoinnista kiinnostuneille ihmisille. Messut aukeavat torstaina yhdeksältä ammattilaisille ja suuri yleisö on tervetullut mukaan perjantaina klo 9–17 ja lauantaina klo 9–16.

Soveltava Liikunta SoveLi kutsuu osastolleen numero 803 tutustumaan Liikkeelle-koulutuksiin ja kansanterveysjärjestöjen liikuntatoimintaan. Järjestöjen liikunta-aineistot ja UKK-instituutin sovelletut liikuntapiirakat auttavat liikunnan soveltamisessa eri sairauksissa. Jaossa on esitteitä ja tuoretta Soveli-lehteä, jossa on iso juttukokonaisuus muun muassa liikunnasta ja avustamisesta. Paita-arvontaan osallistuvat ja tasapainohaasteeseen uskaltautuvat saavat itselleen pehmoheijastimen syyspimeällä liikkumisen turvaksi.

SoveLi on mukana myös Liikuntamaan puolella: kokeile etnotansseja istuen Aino Hokkasen ja Tuula Kauniston osaavassa ohjauksessa perjantaina klo 13.30 tai lauantaina klo 10.30. VAU ry:n isännöimässä Liikuntamaassa on yli 40 toimintapistettä, joissa voi tutustua erilaisiin vammaisliikunnan lajeihin ja harrastusmahdollisuuksiin sekä liikunnan apuvälineisiin nojapyöristä ”istumasurffaukseen”.
 

Torstaina jaetaan ensimmäiset opiskelijastipendit


Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Soveltava Liikunta SoveLi ry käynnistivät tänä vuonna yhteisen stipendijärjestelmän, jolla palkitaan opinnäytetöitä. Stipendien saajat julkistetaan messujen Ohjelma-areenalla torstaina 10. marraskuuta klo 13.00. 

Tämän vuoden stipendihakuun osallistui 21 opinnäytetyötä, jotka käsittelivät vammaisurheilua ja -liikuntaa, soveltavaa liikuntaa ja liikuntakasvatusta tai terveyttä edistävää liikuntaa. Stipendijärjestelmässä jaetaan yksi 500 euron ja kaksi 250 euron stipendiä.

 

Teksti Heidi Hölsömäki

 

Lisätietoa:

SoveLista ja stipendeistä: SoveLin ts. toiminnanjohtaja Reetta Kettunen, 040 511 5941 tai reetta.kettunen(at)soveli.fi

SoveLin jäsenjärjestöt ja niiden liikuntatoiminta

Uutinen Liikuntamaan tarjonnasta VAUn sivuilla

Apuväline, Hyvinvointi ja Koti 11 -messujen sivut