Lisäaikaa liikunnalle ja lihaskunnolle

28.10.2011

Lisäaikaa liikunnalle -tapahtumissa voi testata tuolijumpparia.
Lisäaikaa liikunnalle -tapahtumissa voi testata tuolijumpparia.

Viikonloppuna 29.–30.10. siirretään kellot talviaikaan. Hengitysliitto ja Suomen Apteekkariliitto kannustavat käyttämään ”ansaitun” lisätunnin liikuntaan ja omasta terveydestä huolehtimiseen Lisäaikaa liikunnalle -kampanjallaan.

Lisäaikaa liikunnalle -tapahtumissa voi osallistua esimerkiksi kävelylenkkiin isossa ryhmässä, kokeilla erilaisia liikuntamuotoja ja virkistäytyä hyvässä seurassa. Tänä syksynä teemana on erityisesti lihaskuntoharjoittelu.  Osassa apteekkien ja hengitysyhdistysten järjestämiä liikuntatapahtumia voi kokeilla uutta, tuolijumppariksikin kutsuttua liikuntavälinettä, Chair Gymiä. Laitteen avulla kuntosalimainen treeni onnistuu vaikka kotona.

– Lihaskuntoharjoittelu on tärkeää erityisesti ikäihmisten toimintakyvylle. Lihasvoimaa kohentamalla hänen toimintakykynsä paranee ja myös ulkona liikkuminen on helpompaa.  Tuolijumppari sopii kuitenkin kaikenikäisille, kertoo Hengitysliiton liikunnan suunnittelija Janne Haarala.

Kokeilemalla tuolijumpparia Lisäaikaa liikunnalle -tapahtumassa voi myös osallistua arvontaan. Pääpalkintona on tuolijumppaankin sopiva Artekin E60-jakkara, joka on maalattu kampanjateeman vihreällä tunnusvärillä. Arvontaan voi osallistua myös netissä, osoitteessa Keuhkotpihalle.fi.

Erilaisia hengityssairauksia, kuten astmaa, keuhkoahtaumatautia ja uniapneaa, sairastaa Suomessa lähes miljoona ihmistä.

– Liikunta on erittäin tärkeä osa hengityssairauksien hoitoa, Haarala kiteyttää.

Hengitysliitto on ollut valtakunnallinen liikuntajärjestö 1980-luvulta lähtien, ja liikunta on yksi liiton ja sen paikallisyhdistysten tärkeimpiä toimintamuotoja. Lisäaikaa liikunnalle -kampanja on järjestetty jo 13 vuonna. Tavoitteena on kannustaa hengityssairaita liikkumaan säännöllisesti ja omaksumaan itselleen aktiivisen elämäntavan.

Tapahtumat, jumppaohjeet ja arvonta osoitteessa: Keuhkotpihalle.fi

Liity myös Facebook-ryhmään: Facebook.com/keuhkotpihalle.

Lähde: Hengitysliiton uutiset