Mielenterveysväki kokoontuu Mikkeliin kulttuurin ja liikunnan pariin

26.8.2011

Mielenterveyden keskusliiton kulttuuri- ja liikuntatoimi kokoaa tänä vuonna voimansa ja järjestää yhdistetyt Kulttuuripäivät ja yleisurheilukisat Mikkelissä ensi viikonloppuna. Paikalle odotetaan yli kahtasataa mielenterveyskuntoutujaa, heidän läheistään sekä mielenterveysalan ammattilaista.

Tapahtuma alkaa perjantaina 26.8. klo 12.00 mielenterveyskuntoutujien taidenäyttelyn avajaisilla Visulahdessa. Tilaisuudessa puhuu Mielenterveyden keskusliiton kulttuurityöryhmän puheenjohtaja Jyrki Nieminen. Päivä jatkuu kulttuuriaiheisilla työpajoilla ja huipentuu illalla Visulahdessa järjestettävällä Tanssiva mieli -tapahtumalla. Yleisöä tanssittaa tanssiyhtye Dominou. Vuoden 2011 Hyvän mielen lähettiläs Kristian Meurman esiintyy Imre Szabon säestyksellä.

Lauantaina 27.8. kisaillaan Mikkelin Urheilupuistossa kello kymmenestä lähtien. Kilpailulajeina on 3-ottelu, tuhannen metrin kävely sekä ruotsalaisviesti. Mukana on myös hauskoja oheislajeja, joihin yleisöllä on vapaa pääsy. Tilaisuuden avaa Mielenterveyden keskusliiton liikuntatyöryhmän puheenjohtaja Päivi Palin. Mikkelin kaupunkia edustaa liikunta- ja nuorisojohtaja Antti Mattila.

Lauantai-iltana Visulahdessa pidetään iltamat, jossa esitetään työpajojen tuotoksia ja mielenterveyskuntoutujien omaa ohjelmaa.  Ilta päättyy karaoketansseihin.

Yhdistetty kulttuuri- ja liikuntatapahtuma päättyy sunnuntaina 28.8. aamulla järjestettävään kulttuurikierrokseen, jossa vieraillaan Mikkelin taidemuseossa ja GalleriArissa.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä paikallisen mielenterveysyhdistyksen, Mikkelin Virikkeen kanssa. Tapahtuman tukijoina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Visulahden matkailukeskus ja GalleriAri.

Mielenterveyden keskusliitto ry on mielenterveyspotilaiden, -kuntoutujien, kuntoutuneiden ja heidän läheistensä itsenäinen kansalaisjärjestö. Siihen kuuluu 190 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea ja niiden kautta yli 22 000 henkilöjäsentä. Mielenterveyden keskusliitto on Euroopan suurin mielenterveysalan kansalaisjärjestö. Liiton toiminnan päärahoittaja on Raha-automaattiyhdistys.

 

Lisätietoja:

Ismo Laukkarinen

tiedottaja, Mielenterveyden keskusliitto

040 866 7429

 

Aino Hokkanen

vs. liikuntasihteeri, Mielenterveyden keskusliitto

050 383 0236