Uudet soveltavan liikunnan esitteet kaksikielisiin kuntiin

7.10.2019


Esitteet kokoavat ensi kertaa tiedon liikuntamahdollisuuksista kaksikielisissä kunnissa.

Soveltavaa liikuntaa kaksikielisiin kuntiin -hankkeessa mukana olevissa neljässä kunnassa on julkaistu soveltavan liikunnan esitteet. Ne kokoavat ensi kerran yhteen tietoa Kemiönsaaren, Kristiinankaupungin, Kruunupyyn ja Närpiön liikuntaryhmistä kuntalaisille sekä terveydenhuollon ammattilaisille.

Tietojen avulla terveydenhuollon ammattilaiset pystyvät ohjaamaan esimerkiksi leikkauksesta toipuvan henkilön oikeaan kuntouttavaan ryhmään tai opastamaan ryhmään, jossa otetaan huomioon henkilön kulttuuritausta. Siten esite edistää myös uusien kuntalaisten integraatiota.

Esite tukee kuntia jakamaan tietoa soveltavan liikunnan mahdollisuuksista myös hankkeen jälkeen joko paperi- tai sähköisessä muodossa.

Kaksikielisten esitteiden värivalinnoissa on otettu huomioon saavutettavuus. Esitteet on toteuttanut Viestintätoimisto Visuriina.

Kartoituskysely ja kehittämissuunnitelmat työn alla

Soveltavaa liikuntaa kaksikielisiin kuntiin -hankkeessa mukana olevissa kunnissa on ensimmäisten vuosien aikana toteutettu myös liikuntatoiminnan kartoituksia. Kuntalaisille toteutetussa kartoituskyselyssä on kerätty ajatuksia ja toiveita kunnan soveltavan liikunnan tarjonnasta.

Keväällä 2020 neljän hankekunnan tavoitteena on päästä esittelemään kartoituksen pohjalta laaditut soveltavan liikunnan kehittämissuunnitelmat kunnanvaltuustoihin.

Yhteensä vuosina 2018–2020 toteutettavassa hankkeessa on mukana 6 kuntaa.

Lue lisää hankkeesta ja lataa esitteet täältä.