Kevään Soveli-lehti 1/2019 on ilmestynyt

14.3.2019

Soveli-lehti kevät 2019. Kannen kuva: Heli Pukki
Soveli-lehti kevät 2019. Kannen kuva: Heli Pukki

Kevään Soveli-lehdessä on monipuolisesti mielenkiintoisia aiheita soveltavasta liikunnasta ja hyvinvoinnista. Juttuja on esimerkiksi: Liikuntapoliittinen selonteko - lisäresursseja liikunnan edistämiseen, into löytyy ilon kautta lapsilla ja nuorilla, liikunta ehkäisee syöpää, naiset osallistuvat Pirkanmaalla, tarkkuussuunnistus sopii kaikille, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sparraajana - yhdessä enemmän, soveltava luontoliikunta kehittyy vauhdilla, geokätkökoulutusta yhteistuumin, taitouinti onnistuu myös soveltaen, kaksikielistä soveltavaa liikuntaa on niukasti tarjolla.

Nämä ja paljon muita hyviä juttuja voit lukea Soveli-lehden näköisversiosta. 

 

Kevään 2019 Soveli-lehdestä voit lukea muun muassa siitä, kuinka liikunta auttaa monella tavalla sekä syövän ehkäisyssä että sairastuneen toipumisessa. Liikunta vaikuttaa myönteisesti myös monien muiden kroonisten sairauksien riskiin, liikunnan hyödyt kertautuvat, Suomen Syöpäyhdistyksen pääsihteeri, dosentti Sakari Karjalainen kertoo haastattelussaan.


Ylipainoisille lapsille on perustettu Jyväskylään lasten oma painonhallintaryhmä, josta erityisliikunnanohjaaja Kati Siltari kertoo enemmän jutussaan. Ryhmässä on tärkeintä kerätä positiivisia liikuntakokemuksia. Moni osallistuja on voittanut pelkojaan ja innostunut liikunnasta sekä lapset ideoivat ahkerasti uusia kokeiltavia lajeja.


Tarkkuussuunnistus sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai liikuntakykyyn katsomatta, eikä edellytä merkittäviä suunnistustaitoja. Tätä lajia voi harrastaa pyörätuolilla liikkuvakin, kertoo helsinkiläinen Tuomo Markelin jutussaan. 


Sparraaja-palstalla Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kertoo näkemyksiään terveyden edistämiseen liittyvän liikunnan ja huippu-urheilun yhteistyöstä. Se on tärkeä ja merkityksellinen voimavara kaikilla toiminnnan osa-alueilla.


Luontoliikunnan onnistumiseksi tarvitaan sovellettuja ratkaisuja ja palveluja. Soveltavan luontoliikunnan verkostotilaisuudessa viime syksynä kuultiin upeita esimerkkejä siitä, miten luonnossa liikkumista saatellaan eri tavoin toimintarajoitteisten ihmisten ulottuville. Hyvistä käytännön ratkaisuista kuultiin verkostotilaisuudessa, jonka järjesti Olympiakomitean koordinoima Liikkujan polku -verkosto yhteistyössä SoveLin kanssa.

 

Soveli-lehden tilaukset ja arkisto:
https://www.soveli.fi/julkaisut/soveli-lehti/