Mielenterveyskuntoutujien mestaruusturnaus jo kymmenettä kertaa

11.4.2011

Mielenterveyden keskusliitto järjestää valtakunnallisen mielenterveysalan palloiluturnauksen jo kymmenettä kertaa 16.-17.4.2011. Lähde Turkuun ja Naantaliin kannustamaan osallistujia!

Mestaruusturnaukseen osallistuu tänä vuonna 27 joukkuetta ympäri Suomea. Suurin osa joukkueista on Mielenterveyden keskusliiton paikallisyhdistysten joukkueita, mutta turnaus on avoin myös muille mielenterveysalan joukkueille. Viikonlopun aikana turnaukseen, jonka lajeina ovat lentopallo ja salibandy, osallistuu yhteensä noin 350 pelaajaa. Osallistujamäärä on kasvanut kymmenen vuoden aikana ja turnaus on houkutellut mukaan kaiken ikäisiä miehiä ja naisia.

Turnaus alkaa lauantaina 16.4. kello 10.00 Kilosportin kentillä (Virusmäentie 65, 20300 Turku) Turussa ja jatkuu sunnuntaina 17.4. kello 10.00 Maijamäen liikuntahallissa (Venevalkamantie 2, 21100 Naantali) Naantalissa. Turun kaupungin tervehdyksen tapahtumaan tuo kaupungin liikuntalautakunnan puheenjohtaja Saara-Sofia Sutela ja Mielenterveyden keskusliiton tervehdyksen liikuntatyöryhmän puheenjohtaja Päivi Palin.

Tapahtuma on katsojille maksuton.

Liikunnalla on tärkeä merkitys mielenterveystyössä

Liikunnan mahdollisuudet psyykkisen hyvinvoinnin tukena tulisi tiedostaa entistä paremmin. Liikunnan hyödyllisyydestä saadut positiiviset näytöt osoittavat, että liikunta olisi hyväksyttävä osaksi mielenterveyskuntoutusta. Myös liikuntaa ohjaavien henkilöiden sekä alalle opiskelevien mielenterveyskysymyksiin liittyvää koulutusta olisi hyvä tehostaa.

Liikunnan vaikuttavuus on arvioitavissa ainoastaan kokemuksellisesti. Tästä syystä mielenterveyskuntoutujien ja -potilaiden mielipiteet ja kokemukset tulisi ottaa huomioon jo kaiken liikuntatoiminnan suunnitteluvaiheessa.

Liikunnan on todettu vaikuttavan laaja-alaisesti ihmisen hyvinvointiin niin psyykkisellä, fyysisellä kuin sosiaalisellakin tasolla. Liikunta muun muassa tuottaa mielihyvää, hallinnan tunnetta, vähentää masennusta ja ahdistusta, antaa elämyksiä ja huippukokemuksia sekä ennen kaikkea edistää fyysistä terveyttä. Sillä voi olla jopa psykoterapiaan verrattavia pitkäaikaisvaikutuksia.  

Lisätietoja: Aino Hokkanen
vs. liikuntasihteeri, puh. 050 383 0236, aino.hokkanen@mtkl.fi

 

Mielenterveyden keskusliitto ry on mielenterveyspotilaiden ja -kuntoutujien sekä heidän läheistensä itsenäinen kansalaisjärjestö. Siihen kuuluu 190 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea ja niiden kautta yli 22 000 henkilöjäsentä. Mielenterveyden keskusliitto on Euroopan suurin mielenterveysalan kansalaisjärjestö.