Tinja Saarela valittiin SoveLin projektipäälliköksi

31.3.2011

Tinja Saarela aloittaa toukokuun alussa SoveLin koulutushankkeen projektipäällikkönä. Kuva Heidi Hölsömäki / SoveLi
Tinja Saarela aloittaa toukokuun alussa SoveLin koulutushankkeen projektipäällikkönä. Kuva Heidi Hölsömäki / SoveLi

Terveystieteiden maisteri ja fysioterapeutti Tinja Saarela, 40, on valittu Soveltava Liikunta SoveLin projektipäälliköksi vastaamaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamasta koulutushankkeesta 2011–2013.

Koulutushankkeessa on tarkoitus kehittää valtakunnallinen kouluttajaverkosto tukemaan kansanterveys- ja vammaisjärjestöjen soveltavan liikunnan asiantuntijuutta ja liikuntatoimintaa erityisesti paikallisyhdistyksissä.

Suurimman osan työhistoriastaan tuleva projektipäällikkö Tinja Saarela on työskennellyt liikunnan parissa Suomen Reumaliitossa, yhdessä SoveLin 16 jäsenjärjestöstä.
– Olen toiminut Reumaliiton liikuntasuunnittelijana vuodesta 2000. Yksi tuoreimmista ja mieleenpainuvimmista haasteista oli sauvakävelyn ME-tapahtuman organisointi viime vuonna yhteistyössä paikallisten reuma- ja tules-yhdistysten kanssa.

Paikallisyhdistysten liikuntatoiminnan tukeminen jäsenjärjestöjen kanssa on yksi SoveLin päätehtävistä. Saarela tietää tämän sekä oman työnsä että SoveLin luottamustehtävien kautta. Hän on toiminut vuosien varrella useampaan otteeseen SoveLin hallituksen jäsenenä ja kahtena viime vuonna SoveLin koulutustyöryhmän jäsenenä.

Saarelalla on kokemusta myös lajiliittotyöstä, Suomen Voimisteluliitto Svolista.
– Minulle tarjoutui mahdollisuus työskennellä Svolissa 2005–2006. Määräaikaisten työtehtävien jälkeen jatkoin Voimisteluliiton avainkouluttajana ja palasin varsinaiseen toimeeni Reumaliittoon.

Projektipäällikön tehtävän Saarela sanoo ottavansa vastaan suurella innolla.
– Ihmisten välinen vuorovaikutus, paikallisyhdistyksissä tehtävä vapaaehtoistyö ja elämästä nousevat uudet oppimisen haasteet ovat mielessäni ja sydämessäni. Uskon, että kokemusteni kautta minulla on annettavaa.

Liikunta on kuulunut Tinja Saarelan omaan elämään lapsesta asti. Erityisen rakas harrastus on voimistelu, joka on nykyisin koko Saarelan perheen harrastus. 

– Tanssillisen voimistelun RiikkaSet -ryhmässä mukana olo on henkireikä arjen kiireissä. Heinäkuussa lähdemme esiintymään Sveitsin Lausanneen Gymnaestrada-voimistelufestivaaleille. Toimin myös vapaaehtoistehtävissä perheliikunnan ohjaajana ja hallituksen sihteerinä kasvattiseurassani Mellunkylän Kontio ry:ssä.

 Tinja Saarela aloittaa työt toukokuun alussa työpisteessään Helsingissä. SoveLin keskustoimisto sijaitsee Turussa.

Teksti Heidi Hölsömäki