Esteettömyystietoa Sportec-messuilla

23.3.2011

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry esittelee liikuntapaikkojen esteettömyyteen liittyvää tietoa Sportec-messuilla 24.–25. maaliskuuta 2011 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

VAU tuo mukaan kaksi uutta raporttia esteettömyydestä: ESTE-kyselyn 2010 yhteenvedon on toimittanut arkkitehti SAFA Niina Kilpelä Kynnys ry:stä ja Vammaisurheilulajien esteettömyyssisällöt – sisäliikuntatilat –oppaan ovat toteuttaneet opinnäytetyönä Ritva Kotinurmi ja Liisa Kouvonen Lahden Ammattikorkeakoulusta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt VAU:lle tukea Esteettömät liikuntatilat -julkaisun uusimistyöhön. Tavoitteena on julkaista uusi opas osana opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkajulkaisuja vuonna 2012.

VAU jakaa esteettömyysosaamista SLU:n tietoiskualueella (A-halli) koko messujen ajan. Torstaina 24.3. klo 13.30-14.00 on tietoisku Liikuntapaikkojen esteettömyyskartoituksista (Niina Kilpelä, Kynnys ry ja ESTE-hanke, arkkitehti SAFA) ja perjantaina 25.3. klo 11.00–11.30 on tietoisku Soveltavan liikunnan apuvälineistä (Jukka Parviainen, apuvälineneuvoja, SOLIA-toiminta, VAU ry).

Lähde ja lisätietoa: http://vammaisurheilu.fi/fin/vau/ajankohtaista//?nid=310

 

HUOM: Esteettömyysraportit ladattavissa sivulta:

http://vammaisurheilu.fi/fin/vau/esteetonta_liikuntaa/este-hanke/

 

Päivitetty 31.3.2011/hh