Selkäviikolla 15.–21.10. rakastetaan selkää

12.10.2018Selkäviikkoa vietetään tänä vuonna 15.–21. lokakuuta. Viikko ajoittuu perinteisesti maailman selkäpäivän yhteyteen, jota vietetään vuosittain 16. lokakuuta. Selkäviikon ja maailman selkäpäivän tämänvuotinen teema on "Rakasta selkääsi" (”Love Your Spine”).

Rakasta selkääsi -teemalla kannustetaan ihmisiä huolehtimaan selästään ja suhtautumaan selkäänsä rakastavasti. Teemaviikolla tuodaan esiin selän terveyden ja hyvinvoinnin tärkeyttä sekä rohkaistaan ihmisiä pitämään huolta selästään ja pysymään aktiivisina. Selän rakastaminen on myös Selkäliiton käynnissä olevan juhlavuoden teema ”Rakasta selkääsi – se kannattaa. Sinua.” Selkäliitto täyttää marraskuussa 30 vuotta.  

 

Osallistu maksuttomiin tapahtumiin

 

Selkäviikolla paikalliset selkäyhdistykset eri puolilla maata järjestävät maksuttomia ja kaikille avoimia tapahtumia.

Voit osallistua Selkäviikkoon ja maailman selkäpäivään myös sosiaalisessa mediassa jakamalla oman tapahtumasi, selkätarinasi tai -kuvasi aihetunnisteilla #rakastaselkääsi ja #selkäviikko tai kansainvälisillä hashtageilla #LoveYourSpine ja #WSD2018.  

Lue lisää selkakanava.fi/selkaviikko
 

Videoita tosimiehille selkäkipujen itsehoitoon

Mistä selkäkivut johtuvat, miten suhtautua kipuun, millainen liikunta ja ravitsemus on hyväksi selälle?

Selkäliitto on julkaissut neljä videota Tosimiehen selkätreeni -teemalla. Videoissa käsitellään selkäkipuihin vaikuttavia tekijöitä, kivun ja mielen yhteyttä, kehon hallintaa sekä ravitsemusta. Asiantuntijoina videoilla ovat fysiatri Harri Hämäläinen, erikoispsykologi Tage Orenius, työ- ja urheilufysioterapeutti Jari Tissari ja ravitsemusterapeutti Jan Verho.

Videot ovat katsottavissa Jumppakissa-kanavalla Youtubessa.

Lue lisää https://selkakanava.fi/tiedote-asiantuntijavideoita-selkakipujen-itsehoitoon-tosimiehille