Psori ei tartu – vedessäkään!

8.10.2018Psoriasisliitto paikallisyhdistyksineen yhdessä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton kanssa kampanjoivat koko lokakuun ajan teemalla Psori ei tartu. Vedessäkään. Maailman psoriasispäivää vietetään 29. lokakuuta.

Kampanjan tavoite on lisätä uimahallien käyttäjien tietoisuutta psoriasiksesta ja toisaalta rohkaista psoriasista sairastavia uimahalleihin. Terveet elintavat, liikunta mukaan lukien, tukevat psoriasiksen hyvää hoitoa.

Kampanjan aikana uimahalleissa ja kylpylöissä järjestetään tempauksia ja tietoa levitetään eri tavoin myös sosiaalisessa mediassa. Tavoitteena on tehdä lokakuusta #psorieitartu-kuukausi.

Lähes 60 prosenttia Psoribarometrin vastaajista arvioi vuonna 2017, että on jättänyt psoriasiksen vuoksi tekemättä joitain haluamiaan asioita. Psoribarometrin avovastauksissa jäsenet nostivat uimahalleissa käynnin yhdeksi näistä asioista.
 

Maija Hietala kannustaa hakemaan vertaistukea 

 

Kampanjan julisteissa mallina esiintyvä hyvinkääläinen Maija Hietala on itse sairastanut psoriasista yli 15 vuotta. Hän haluaa kannustaa sairastuneita hakemaan vertaistukea ja vaatimaan terveydenhuollossa kunnon hoitoa.

– Psoriasista ei pidä hävetä, vaan siitä pitää puhua. Sairaus ei saa myöskään estää meitä tekemästä sitä, mitä haluamme, Hietala sanoo.

Maailman psoriasisjärjestöjen kattojärjestö IFPA organisoi vuosittain Maailman psoriasispäivän 29. lokakuuta. Päivän tavoite on lisätä tietoisuutta psoriasiksesta. Suomessa kampanjasta vastaa Psoriasisliitto. Tänä vuonna yhteistyökumppaneina ovat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto sekä lääkeyhtiöt AbbVie, Celgene, Janssen, Lilly ja Novartis.

 

Lisätietoa 


Psoriasisliitto

Psoriasisliitto on yksi SoveLin 20 jäsenjärjestöstä.
Liiton liikunnan esittelysivut