Ideoita koululiikuntaan ja rohkaisua liikuntakokeiluihin

26.9.2018


Syksyn Soveli-lehdessä on runsaasti käytännön vinkkejä soveltavaan liikuntaan. Liikuntapoliittista tilannetta esitellään alan selvitysten tiimoilta ja ylijohtaja Esko Rannon haastattelussa. 

Nyt kannattaa hyödyntää Soveli-lehden antia! Lehdestä voi poimia esimerkiksi ideoita koululiikunnan soveltamiseen opiskelijoille sekä lapsille, joilla on lihassairaus tai kielellisiä vaikeuksia. Valtti-toiminta on osaltaan mahdollistanut sadoille erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille liikunnan harrastamisen ilon.

Tiesitkö, että osana Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta voi kokeilla ja löytää erilaisia liikuntamuotoja omaan arkeen? Tupu Sammaljärvi kirjoittaa jutussaan tamperelaisen Anne Beresfordin kokemuksista ja liikuntakokeiluista.

Soveltavan liikunnan ja liikuntapolitiikan valtakunnallista kehittämistä käsitellään Sparraaja-palstalla, jossa ylijohtaja Esko Ranto kertoo näkemyksistään. Alan selvityksistä ja yhteistyötarpeista kirjoittavat Saku Rikala ja Timo Ala-Vähälä.

Suomen Parkinson-liiton vuoden liikuttaja Jukka Lehtonen kertoo paikallisyhdistyksen liikuntatoiminnan järjestämisestä ja siitä, miten hän löysi yhteisötanssin sairauden edetessä.

SoveLi on puolestaan tehnyt pitkään yhteistyötä muun muassa Metsähallituksen kanssa soveltavan luontoliikunnan edistämiseksi. Moottoripyöräonnettomuudessa loukkaantunut Tapio Loikkanen kertoo, miten hän antoi Polku luontoon -tilaisuuden osallistujille omia esteettömyyskokemuksiaan ja sai samalla henkilökohtaista tsemppiä metsässä liikkumiseen. Pyhätunturin soveltavan luontoliikunnan valtakunnallisessa foorumissa päätettiin puolestaan perustaa Lappiin soveltavan liikunnan verkosto.

Nämä ja paljon muita juttuja voit lukea lehden näköisversiosta.

Soveli-lehden tilaukset ja arkisto