Lähdetään luontoon Unelmien liikuntapäivänä!

27.4.2018

Kuva: Tupu Sammaljärvi
Kuva: Tupu Sammaljärvi
Kuva: Tupu Sammaljärvi
Kuva: Tupu Sammaljärvi
Kuva: Solia
Kuva: Solia

Kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivää Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5. Tule sinäkin ja sinun urheiluseurasi, yhdistyksesi, työpaikkasi tai perheesi rakentamaan liikkumisen liputuspäivää Suomen suurimmaksi liikkumisen tapahtumaksi!

Kerää ihmisiä ympärillesi, pohtikaa omia liikkumisen unelmianne ja ideoikaa, miten toteutatte niitä yhteisenä liikkumisen juhlapäivänä. Voitte kokeilla uutta lajia, harrastaa pihapelejä, pitää kävelykokouksen, tutustua lähiluontoon – mitkä tahansa ideat kelpaavat.

Luonto tarjoaa hyvän mahdollisuuden mukavalle liikuntatapahtumalle, ja meidän vinkkimme onkin, että Unelmien liikuntapäivänä kannattaa järjestää yhteinen saavutettava luontoliikuntatapahtuma lähiluonnossa.

 

Viisi vinkkiä saavutettavan tapahtuman järjestämiseen

 

1. Älä ota paineita

Kaikki liikunta ja yhdessä tekeminen on hyvästä. Älä aseta tapahtumalle liian suuria tavoitteita vaan lähde luontoon vaikka pienemmälläkin porukalla.


2. Mieti saavutettavuutta

Hyödynnä Esteetön ja saavutettava liikuntatapahtuma -tarkistuslistaa soveltuvin osin. Listan avulla voit varmistaa, että mahdollisimman moni pääsee osallistumaan tapahtumaasi. Materiaali löytyy osoitteesta: https://www.vammaisurheilu.fi/images/tiedostot/Esteettomyys/eske_vau_tapahtumajrjestjn_muistilista_web.pdf


3. Viestintä

Kuvaile tapahtumakutsussa, millaisia maasto ja kohde ovat, jotta osallistuja voi arvioida sen saavutettavuuden itsensä ja läheistensä kannalta. Ilmoita tapahtumasi mukaan Unelmien liikuntapäivään: https://www.unelmienliikuntapaiva.fi/


4. Käytännön valmistelut

Varmista etukäteen, että luontokohde on kunnossa ja kulkureitit käytettävissä. Esimerkiksi sään vaihtelut saattavat aiheuttaa yllätyksiä luontokohteiden saavutettavuudessa. Varmista myös ennakkoon, tarvitseeko joku osallistujista apuvälineitä luonnossa liikkumiseen. Tarjolla on esimerkiksi nokkapyöriä ja maastopyörätuoleja. Välineitä vuokraavat tahot löydät osoitteesta: www.välineet.fi
 

5. Pidä hauskaa

Muista, että tärkeintä on pitää hauskaa yhdessä! Ota hyvät eväät mukaan ja nauti luonnosta.

 

Huom. Ota vinkit talteen ja järjestä luontoliikuntatapahtuma, kun se sinulle ja yhteisöllesi sopii!

Liikkumaan voi lähteä minä päivänä vain, lähelle tai kauemmas. Luonto virkistää kehoa ja mieltä, ja luonnossa tulee liikuttua tavallista reippaammin ihan huomaamatta.

Meiltä voit kysyä lisää liikunnan soveltamisesta ja soveltavan liikunnan apuvälineistä, ota rohkeasti yhteyttä:

SoveLi-tiimi ja SoveLin jäsenjärjestöt

Solia – soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta

 

Lataa tästä

Saavutettavan liikuntapäivän TOP 5 -vinkit A4-esitteenä (pdf)

 

Kuvat

Tupu Sammaljärven ottamat kuvat ovat Mikkelistä järjestöjen Liiku luonnossa, villiinnyt keväästä -tapahtumasta 2017. Yläkuvassa Heidi Aska-Randelin ja Sari Liukkonen kokoavat katosta.

Solian kuvassa pyörätuoliin on liitetty maastossa kulkemista helpottava nokkapyörä. Solia vuokraa liikkumisen apuvälineitä.