Lotta Nylund valittiin SoveLin hankekoordinaattoriksi

26.4.2018

Lotta Nylund Halisten koskella. Kuva Jannika From
Lotta Nylund Halisten koskella. Kuva Jannika From

Liikunnanohjaaja (AMK) Lotta Nylund, 28, aloittaa kesäkuussa SoveLin hankekoordinaattorina. Soveltavaa liikuntaa kaksikielisiin kuntiin -hankkeen tavoitteena on edistää soveltavaa liikuntaa Suomen kaksikielisissä kunnissa yhteistyössä kuntien ja paikallistoimijoiden kanssa.

Lotta Nylund on valmistunut Arcadan ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi. Hän vastasi edellisessä työssään Turun kaupungin ruotsinkielisistä liikuntapalveluista. Käytännössä työ oli muiden muassa ruotsinkielisten tapahtumien ja ryhmien suunnittelua ja toteutusta yhteistyössä seurojen kanssa. Hän vastasi myös Kuntokonkarit-tuotteen toteutuksesta yli 55-vuotiaiden liikuntaryhmissä.

Aiemmin Lotta Nylund on toiminut liikunnanohjaajana, erityislapsen avustajana, uimavalvojana ja erityisjalkapallojoukkueen valmentajana

– Lotta nousi rekrytointiprosessin aikana esiin muiden hakijoiden joukosta positiivisen asenteensa, kaksikielisyystensä sekä kuntakokemuksensa kautta. Hänellä on hyvät pohjatiedot soveltavasta liikunnasta ja selvä intohimo alaa kohtaan, Tommi Yläkangas sanoo.

Hakijoita oli kymmenen. Hakijamäärä oli kohtalaisen pieni, mikä johtui tehtävässä vaadittavasta eritysosaamisesta.

– Kaksikielisiä soveltavan liikunnan osaajia ei ole kovin paljoa. Ilahduttavaa oli se, että saadut hakemukset olivat hyviä ja potentiaalisia hakijoita oli useita. SoveLi kiittää kaikkia hakijoita mielenkiinnosta tehtävää kohtaan! 

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke on määrä-aikainen 31.3.2019 asti ja se jatkuu, jos hanke saa jatkorahoituksen. 

 

Teksti: Heidi Hölsömäki